Bouw Majaland Kownaty live te volgen via webcam

— Gepubliceerd op 09/01/2017 om 17:53 —

Eind vorig jaar werd de eerste steen van Majaland Kownaty gelegd en ging de bouw officieel van start. Die bouw kan je live volgen via een webcam die de hele dag en nacht op de werf gericht staat.

Sinds de eerste steen van Majaland Kownaty gelegd werd in oktober vorig jaar, is er al heel wat gebeurd op de werf van het toekomstige indoorpark. Op dit moment staan er al een 50-tal betonnen palen voor de indoorhal recht. Dat blijkt uit beelden van een live webcam.

De webcam stuurt sinds 20 oktober 2016 – twee dagen voor de eerste steen gelegd werd – iedere vier seconden een nieuw beeld door. De eerste betonnen paal werd op 13 december rechtgezet door een kraan. Op het einde van die dag stonden er al zes op hun plaats. Een kleine week later werd begonnen met het metselen van een muurtje tussen de palen. Daarmee is men nu nog steeds bezig.

Op 3 januari werden buiten de toekomstige hal nog een aantal kleinere betonnen palen neergezet. Die zullen waarschijnlijk dienen als backstageruimte voor het theater en restaurant.

Je kan de bouw live volgen via de webcam op de site van CFE Polska, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van de indoorhal van Majaland. Op die website kan je ook onze reportage waarin we vooruitblikken op Majaland Kownaty vinden, mét Poolse ondertiteling. De originele versie is hier te bekijken.

Majaland Kownaty wordt een overdekt themapark met een outdoorgedeelte van in totaal 10 hectare groot. Er komen attracties en themagebieden rond Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Samen met nog een tweede, toekomstige pretpark, een winkel- en restaurantgebied, een bungalowpark én hotels zal het deel uitmaken van Holiday Park Kownaty.

Het Poolse Majaland moet dit jaar nog de deuren openen. Vanaf december 2017 zal het park het hele jaar door open zijn. Er worden 300.000 bezoekers verwacht per jaar.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Eerste concepttekeningen Holiday Park Kownaty vrijgegeven

16 september 2016

Werken dakconstructie Majaland Kownaty begonnen

25 januari 2017

Majaland Kownaty krijgt ook Bumba-attracties

24 april 2017

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

11 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne