Drie nieuwe attracties in Holiday Park vanaf volgend seizoen

— Gepubliceerd op 30/10/2016 om 22:26 —

Volgend jaar pakt Holiday Park uit met een nieuw themagebied en drie attracties. Dat en veel meer maakte het Duitse Plopsa-park vandaag zelf bekend tijdens de HoPa Fanday.

De HoPa Fanday, de hoogdag van het jaar voor fans van Holiday Park, is al enkele jaren het moment waarop Holiday Park bekend maakt wat het het volgende seizoen in petto heeft. Vandaag vond die voor het vijfde jaar op rij plaats. Een vaste afspraak tijdens de Fanday is een presentatie met een overzicht van alle nieuwigheden waarmee het park zal uitpakken.

2017: Holiday Beach Club

Volgende zomer zal het Duitse Plopsa-park uitpakken met Holiday Beach Club, een nieuw themagebied met drie nieuwe attracties: een jetski-attractie met de naam ‘Beach Rescue’ (van Zierer), een draaimolen met boten, geïnspireerd op De Eendjes (van Metallbau Emmeln), en een gedeeltelijk overdekte speeltuin.

Het gebied zal gelegen zijn aan de voet van de bestaande Lighthouse Tower, aan de rand van (en op) de Holiday Park See, het meer waar dagelijks een waterskishow is. Langs de attracties op het meer komt een golfbreker, die ervoor zal zorgen dat de attracties geen last ondervinden van de golven die tijdens de show gecreëerd worden. Als decoratie komen er langs de oever verschillende bootjes.

Wat opvalt op de concepttekening, is dat er heel wat plaatsen in de zone overdekt zullen worden. De wachtrijen van de bestaande Lighthouse Tower en de nieuwe jetski-attractie en bootjescarrousel worden gedeeltelijk overdekt. Ook de speeltuin krijgt een dak.

Naast de bestaande en de drie nieuwe attracties komen er in de Holiday Beach Club ook een bar, een barbecuepunt en twee toiletgebouwen. Het hele gebied zal open zijn vanaf de zomer van 2017.

Andere nieuwtjes

Daarnaast werden er voor komend seizoen nog andere nieuwigheden bekend gemaakt:

Komende dinsdag (1 november) sluit Holiday Park het pretparkseizoen 2016 af. In de periode van midden maart tot dan zullen er in het Duitse park zo’n 600.000 bezoekers over de vloer zijn gekomen. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 8 april 2017.

De voorbije jaren opende Holiday Park een nieuwe lanceerachtbaan Sky Scream (2014), een vernieuwd restaurant Casa Palatina (2015), een vervanger voor de Bounty Tower: Sky Fly (2015) en een bijbehorend themagebied rond deze attractie (2016). Al deze nieuwigheden werden overigens bekend gemaakt tijdens één van de voorgaande edities van de HoPa Fanday.

Foto's


De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Holiday Park beleefde beste seizoen ooit sinds overname

4 november 2014

Foto-update vanuit Holiday Park (14 september 2013)

14 september 2013

Plopsa investeert 8 miljoen euro in een voor Europa unieke achtbaan (persbericht)

26 augustus 2013

Tarieven Majaland Kownaty in eerste openingsjaar bekend

20 februari 2018

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld

9 februari 2018