Air Force One komt niet naar Holiday Park

— Gepubliceerd op 24/05/2013 om 17:03 —

Vorige week bracht Plopsa een bod uit voor het Amerikaanse presidentiële vliegtuig dat te koop staat. De verkoop werd nu vroegtijdig afgesloten en de voorwaarden zijn veranderd.

Plopsa bood 50.000 Amerikaanse dollar voor een afgedankte Air Force One, het vliegtuig van de Amerikaanse president, die sinds 15 mei 2013 te koop staat op een veilingsite. Het iconische vliegtuig zou een speciale plaats krijgen in Holiday Park, het Duitse Plopsa-park. Maar daar staken de Amerikanen een stokje voor.

De veiling werd vroegtijdig afgesloten en de voorwaarden zijn veranderd, waardoor het vliegtuig niet verkocht kan worden aan geïnteresseerden buiten de grenzen van de Verenigde Staten. Voordat Plopsa effectief een bod uitbracht, communiceerde het uitvoerig met de salesafdeling van de veilingsite om voldoende op de hoogte te zijn van de voorwaarden, die nu toch veranderd blijken te zijn.

Om te kunnen bieden op de Air Force One moesten geïnteresseerden voor 29 mei 2013 het bedrag van 50.000 dollar overmaken aan de Amerikaanse veilingsite. Dat deed Plopsa ook.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Op 17 mei 2013 maakte Plopsa een cheque van $50.000 over aan GSA Auctions om zo ons bod officieel te bevestigen. Vandaag stellen we echter vast dat de veiling vroegtijdig gesloten werd. Wij werden hiervan niet op de hoogte gebracht. Ook de voorwaarden bleken gewijzigd.

Volgens de nieuwe voorwaarden moet een bieder inwoner zijn van de Verenigde Staten. Bovendien valt het vliegtuig nu ook onder de Amerikaanse wetgeving die de import en export van defensiegerelateerde artikelen en -diensten controleert.

De Plopsa-CEO reageert teleurgesteld op de beslissing: “Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat de Amerikanen hun Air Force One blijkbaar niet willen verkopen aan ons.”

De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Holiday Park sluit achtbaan ‘Superwirbel’

16 oktober 2013

Holiday Park organiseert wedstrijd rond Sky Fly

6 juli 2015

Plopsa-parken bekroond met European Star Awards

7 oktober 2015

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

11 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne