Heidiland officieel geopend met spetterende show

— Gepubliceerd op 17/04/2017 om 20:00 —

Onder grote belangstelling vond vanochtend in Plopsaland De Panne de officiële opening plaats van Heidiland, het nieuwste themagedeelte van het park.

Met Heidiland zette Plopsaland weer een prachtig, nieuw themagebied neer. Hoogtepunt van de zone is uiteraard de 22 meter hoge achtbaan Heidi The Ride. Het gebied is sinds 2 april geopend voor bezoekers van het park, maar werd vandaag officieel geopend met een show.

De dag begon met een ontbijt en de show ‘Plopsa, A Brand New Day’ in het Plopsa Theater. Tijdens de show, die gepresenteerd werd door Luc Appermont, ontving Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof onder meer Gert Verhulst, ontwerper Piet De Koninck en een delegatie van het in aanbouw zijnde Majaland Kownaty in Polen.

Aan het begin van de show brachten de dansers en danseressen van Musicalia, die komende zomer in het park zullen optreden tijdens de zomernocturnes, het toepasselijke openingsnummer A Brand New Day uit de musical The Wiz. Daarna verklapte Steve Van den Kerkhof dat alle Plopsa-parken samen vorig jaar voor het eerst 3 miljoen bezoekers over de vloer kregen. Tegen 2020 zouden dat er 5 miljoen moeten zijn.

Er werden ook heel wat nieuwe concepttekeningen van de toekomstige Plopsaqua’s en het Plopsa Hotel getoond. Momenteel neemt Plopsa deel aan marktbevragingen voor die nieuwe zwembaden in Antwerpen, Mechelen en Landen. In het Plopsa Hotel komen 127 bedden en volgens de huidige planning moet het hotel in het voorjaar van 2019 open gaan. In totaal zullen er tegen 2020 in het hotel en op de Plopsa Camping samen 1000 mensen kunnen slapen.

 

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
De komende vijf jaar staan maar liefst 100 miljoen euro aan investeringen gepland in de huidige én in nieuwe parken. Binnen diezelfde termijn van vijf jaar hopen we de kaap van maar liefst vijf miljoen bezoekers te bereiken.

Daarna zetten alle genodigden, BV’s en pers koers richting Heidiland om het nieuwste stukje Plopsaland uit te testen. Onder andere Gert Verhulst, Koen Crucke, minister Ben Weyts en Miss België Romanie Schotte namen plaats in de trein voor een ritje.


Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof, Koen Crucke en Bart Tommelein in Heidi The Ride

Heidiland is sinds het begin van de paasvakantie geopend en zorgde – samen met het goede weer – voor 20% meer bezoekers voor Plopsaland De Panne dan in dezelfde periode vorig jaar.

Foto's en video

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne trapt 15e seizoen af

6 april 2015

‘Anubis miles club’ nu te downloaden

16 april 2013

Milka paaseierenraap in Plopsaland De Panne

25 februari 2013

Mayaland Indoor opnieuw geopend tijdens wintermaanden

7 december 2017

Openingstijden Plopsa-parken in 2018 nu beschikbaar

6 december 2017

20 jaar Ketnet gevierd met feest in Plopsaland De Panne

3 december 2017

UitgelichtVier Kerstmis in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Theater
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden

Winter Plopsaland

Plopsaland De Panne

Ketnet Kerst

Plopsaland De Panne