Holly’s Wilde Autofahrt krijgt nieuw leven in Duits pretpark

— Gepubliceerd op 08/12/2016 om 20:55 —

Enkele weken geleden begon in Holiday Park de afbraak van achtbaan Holly’s Wilde Autofahrt. De achtbaan werd verkocht aan Eifelpark, een pret- en dierenpark in Duitsland, en opent er in 2017.

Tijdens de HoPa Fanday eind oktober maakte Holiday Park bekend dat het park een achtbaan zou verliezen. Holly’s Wilde Autofahrt, de opvallende oranje Wild Mouse-achtbaan, werd ondertussen al afgebroken. Er wordt werk gemaakt van een nieuwe attractie ter vervanging van de baan, maar voorlopig blijft het gebied achter Het Verkeerspark nog leeg. Holly’s Snack Stop, het horecapunt tegenover de achtbaan, werd dit jaar al gesloten.

De oranje trackdelen van Holly’s Wilde Autofahrt werden half november door een fan gespot tijdens het vervoer vanuit Holiday Park. Naar waar het transport precies ging, is niet bekend, maar vermoedelijk was dit dus naar Eifelpark, dat het transport uitvoerde. Eifelpark is gelegen in het westen van Duitsland en vlakbij de grens met België.

De 15 meter hoge Wild Mouse wordt volgend jaar één van de twee nieuwe attracties in het Eifelpark, zo kondigde het park vandaag zelf aan. Eifelpark is de laatste jaren bezig met grote uitbreidingen en vernieuwingen. De attractie opent er in het piratengedeelte onder de naam Käpt’n Jack’s Wilde Maus (Kapitein Jack’s Wilde Muis).

Eind oktober 2014 raakte bekend dat Holly’s Wilde Autofahrt te koop stond, net zoals Spinning Barrels en de Bounty Tower, die toen al verkocht was. Holly’s Wilde Autofahrt werd in 1998 geopend in een Engels pretpark. Daarna verhuisde de baan naar Schotland (2005-2009) en tenslotte naar Holiday Park, waar ie in 2010, vlak voor de overname door Plopsa, geopend werd. Het was de laatste realisatie van de vorige eigenaar van het park: de familie Schneider, die er zo’n 1,5 miljoen euro voor betaalde.

In 2017 pakt Holiday Park uit met een nieuw gebied: Holiday Beach Club. De zone zal vier attracties tellen: een jetski-attractie, een draaimolen met boten, een speeltuin en de bestaande Lighthouse Tower.

Bronnen: Eifelpark, Facebook

Holiday ParkAttracties

De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Holiday Park zet ook Spinning Barrels in de etalage

18 oktober 2014

Holiday Park drie jaar in handen van Plopsa

5 november 2013

Plopsa bekroond met European Star Awards

25 september 2014

Plopsaland De Panne heeft beste spaghetti van alle pretparken

20 juli 2017

Antwerpse Plopsa-tram onderweg naar Holiday Park

19 juli 2017

Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland

18 juli 2017