Investeerder heeft plannen voor Plopsa-park in Tsjechië

— Gepubliceerd op 29/09/2017 om 19:37 —

Komt het aantal Plopsa-parken binnen enkele jaren op acht te staan? Een investeerder heeft concrete plannen getoond voor een nieuw park in Tsjechië.

De plannen werden voorgesteld op een bijeenkomst in de gemeente Bílovci, waar het themapark moet komen op 20 minuten van de tweede grootste stad van Tsjechië. Een 30-tal buurtbewoners woonden de samenkomst bij en werden als eerste op de hoogte gebracht van de plannen.

Het Plopsa Family Indoor Park – zoals de werktitel luidt – wordt vergelijkbaar met de bestaande Plopsa Indoor-parken en zal ongeveer 25 attracties tellen. Die krijgen het thema van Maya de Bij, Wickie de Viking of Heidi en worden aangevuld met een restaurant, winkels en een theater, gericht op bezoekers tussen 2 en 14 jaar. Er worden ook 600 parkeerplaatsen voorzien.


30 inwoners woonden de infosessie bij

De bouw van het park zou zo’n 15,5 miljoen euro kosten. Plopsa werkt voor het Tsjechische park samen met de Russische investeringsmaatschappij TNI Group, dat in 2015 licenties kocht voor het gebruik van Studio 100-figuren. 350 km noordwaarts is een andere investeerder, het Nederlandse Momentum Capital, bezig met de bouw van Majaland Kownaty in Polen.

Referendum

Het overdekte themapark zou gebouwd worden op een open terrein naast het plaatselijke kerkhof en vlakbij het centrum van Bílovci. Omwonenden die ongerust waren over geluids- en verkeersoverlast werden gerustgesteld door de investeerder. In het buitengebied van het park zullen enkel rustige attracties komen.

Jaarlijks worden er zo’n 300.000 bezoekers verwacht, ook uit onder meer Polen. Binnen een afstand van 1 uur wonen 2,5 miljoen potentiële bezoekers. Inwoners vrezen daarom een gigantische toename van het verkeer in de omgeving. Het park komt te liggen in een straat die nu al honderden auto’s per dag moet slikken, onder andere door de aanwezigheid van een school, sport- en cultuurcentrum.

Vanwege de grote omvang van het project vragen inwoners om een referendum. Voor het zover is, moeten er nog enkele infosessies plaatsvinden zodat inwoners weten waarvoor ze kunnen stemmen. Of het park er komt, is dus nog niet beslist.

 

De bouw van het park zou in 2018 al kunnen beginnen. Mogelijk komen er nog meer Plopsa-parken in Tsjechië. Het eerste park komt in de regio Moravië-Silezië in het oosten van het land, daarna wordt er ook gekeken naar mogelijkheden in de regio’s Midden-Bohemen en Zuid-Moravië.

Bronnen: Moravskoslezský deník, iDNES

Gerelateerd nieuws

Plopsa toonde interesse in overname Walygator Parc

16 januari 2016

Nieuwe overname Studio 100 opent perspectieven voor Plopsa

25 januari 2017

Het zomerse PlopsaFUN-magazine is er!

17 juli 2014

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

11 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne