Opbouw draaimolen Heidiland begonnen

— Gepubliceerd op 07/03/2017 om 21:09 —

De bouw van de nieuwe dierencarrousel in Plopsaland De Panne is begonnen. Die staat in themagebied Heidiland, dat in april zou moeten opengaan.

Dat blijkt uit foto’s van Wooddesign, de Nederlandse attractiebouwer die verantwoordelijk is voor de carrousel. Het wordt een zogenaamde Farm Carrousel zonder overkapping waarbij je plaats neemt op de rug van geiten, koeien en andere bergdieren.

Vermoedelijk is de carrouselbouwer gisteren (maandag) begonnen met de opbouw van de 12 meter brede draaimolen. De molen bevindt zich nabij de ingang van Heidiland, aan de voet van het hoogste punt van Heidi The Ride, de houten achtbaan die de blikvanger is van het themagebied.

Op foto’s van Wooddesign is te zien dat de ijzeren bodemconstructie reeds bedekt is met hout. Enkele ijzeren staven komen nog boven het hout uit. Mogelijk worden hierop dieren bevestigd. De aandrijvingsmotor heeft zijn plaats in het midden ook al gevonden.

Langs de rand van de voorlopig nog naamloze attractie staat het hokje voor de attractiebediener. Volgende week zou de opbouw afgerond moeten zijn.

Een officiële openingsdatum voor Heidi The Ride en Heidiland is er nog niet. Plopsaland hoopt de zone in de paasvakantie te kunnen openen.

Foto's

Plopsaland De PanneAttractiesHeidiland

Gerelateerd nieuws

Plopsaland maakt openingsdatum Heidi The Ride bekend

15 maart 2017

Plopsaland De Panne maakt plannen voor 2013 bekend (persbericht)

16 oktober 2012

Foto-update uit Plopsaland De Panne (18 april 2015)

18 april 2015

Plopsa houdt speedsollicitaties in Heidi The Ride

27 april 2017

Holiday Park verwelkomt 70% meer bezoekers

26 april 2017

Majaland Kownaty krijgt ook Bumba-attracties

24 april 2017