Plannen subtropisch zwembad voorgesteld

— Gepubliceerd op 24/07/2012 om 15:31 —

Op 5 juli diende Plopsaland De Panne de bouwaanvraag in voor een subtropisch zwembad. Deze ochtend werden de plannen uitgebreid voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Als alles volgens plan verloopt, staat de opening op de agenda voor juli 2014.

Op een oppervlakte van ongeveer 3500 vierkante meter, zowel binnen als buiten, is er voor elk wat wils: meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen, een lazy river waar je meedeint op de stroming, een 25 meter-bad voor wie baantjes wil trekken, een golfslagbad en meerdere leuke glijbanen. De capaciteit van het zwembad bedraagt gelijktijdig 750 à 900 personen.

“In juli 2014 verwachten we de eerste zwemmers te ontvangen op voorwaarde dat de bouwvergunning voor eind september 2012 wordt goed gekeurd” aldus Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep. Plopsaland De Panne beschouwt deze investering als een mooie bijkomende troef om van het park een all weather-bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Overeenkomst met De Panne

Het gemeentebestuur van De Panne is heel tevreden over de samenwerking. Robert Butsraen, burgemeester van De Panne: “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.”

Plopsaland De Panne zal in samenspraak met het gemeentebestuur speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

Foto

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Mayaland nu ook geopend tijdens wintermaanden

3 juni 2013

Dit jaar 12 evenementen in Plopsaland De Panne!

17 maart 2014

Belgische Plopsa-parken behalen nieuw bezoekersrecord tijdens kerstvakantie

4 januari 2016

Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld

9 februari 2018

Carnaval centraal tijdens krokusvakantie in Plopsa-parken

7 februari 2018

Plopsaqua organiseert wedstrijd: om ter snelst van waterglijbaan glijden

2 februari 2018