Plannen voor zwembad bij Holiday Park voorgesteld

— Gepubliceerd op 24/02/2016 om 13:23 —

Afgelopen maandag maakte Holiday Park meer details bekend over een eigen zwembad. Plopsa wil het zwembad binnen dit en 5 jaar openen.

Tijdens de gemeenteraad van Haßloch, waar het Duitse Plopsa-park Holiday Park gelegen is, afgelopen maandag, werden concrete plannen voor een eigen zwembad voorgesteld. Het zwembad zal gebouwd worden op de plaats waar nu Tabalugas Abenteuer staat, naar het voorbeeld van Plopsaqua De Panne.

Indeling en aanbod

Het volledige waterpark zal 7.500 vierkante meter groot zijn, dat is bijna dubbel zo groot als Plopsaqua De Panne, en wordt gebouwd naast de ingang van Holiday Park. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over de indeling, maar er zijn wel al enkele voorstellen.

Het zwembad zal vooral een recreatiebad worden zonder veel sportmogelijkheden. Als algemeen thema werd voor de figuren van Studio 100 Media gekozen: Maya de Bij, Wickie de Viking, Tabaluga, …

Samenwerking met gemeente

Parkmanager Bernd Beitz maakte bekend dat het zwembad zo’n 22,5 miljoen euro zal kosten. Indien de gemeente meewerkt aan het project, zal die de helft van dat bedrag voor haar rekening nemen. Aan die samenwerking hangen ook voordelen vast voor inwoners van Haßloch: scholen en verenigingen kunnen met korting zwemmen en inwoners kunnen gratis gebruik maken van de parking.

De gemeente zou dan gedurende 25 jaar jaarlijks 900.000 euro moeten betalen. Daarna kan de samenwerking voor 120.000 euro per jaar verlengd worden. Door middel van een enquête bij de inwoners wordt beslist of de samenwerking er al dan niet komt.

Opening

Het staat vast dat, ongeacht of er een samenwerking komt met de gemeente, Plopsaqua Haßloch binnen dit en 5 jaar de deuren zal openen. Plopsa denkt 28 maanden nodig te hebben om het waterpark te bouwen.

Bron: Parkerlebnis

De beste kortingen voor Plopsaqua De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa koopt nieuwe Wave Swinger

22 november 2014

Eigen abonnementen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park

9 december 2012

Wickie de Viking verovert Holiday Park

8 september 2015

Nieuwe Fright Nights in Holiday Park zijn een succes

17 oktober 2017

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne