Plopsa deelt 35.000 Belgische peren uit!

— Gepubliceerd op 21/08/2014 om 16:22 —

Wie komend weekend een bezoek brengt aan een Plopsa-park in België, ontvangt gratis een Belgische peer. Plopsa heeft 35.000 peren aangekocht om de Limburgse telers te steunen.

Via de Belgische Fruitveiling kocht Plopsa maar liefst 5.600 kilogram conference peren aan. Die peren worden komend weekend uitgedeeld aan alle bezoekers van Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo. Plopsa hoopt zo haar steentje bij te dragen na het invoerverbod van Rusland voor Belgische Peren.

Het transport met 480 kisten heerlijke Limburgse peren, goed voor 35.000 peren, is onderweg naar de Belgische Plopsa-parken. Wie dit weekend Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt of Plopsa Coo bezoekt krijgt bij het buitengaan gratis een conference peer.

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur:
Met deze actie willen we ons steentje bijdragen en de Limburgse kwekers steunen na het Russische invoerverbod. Sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt hebben we een nog nauwere band met de Limburgers. De peren zijn bovendien zeer gezond. We hopen dat alle kinderen en hun ouders na het proeven de smaak helemaal te pakken hebben en er zo nog meer peren verkocht worden de komende weken.

De conference peer is de meest gekweekte peer in België. Het vruchtvlees is sappig en zoet en valt dus zeker in de smaak bij de kinderen. De Belgische Fruitveiling is tevreden met de aankoop.

Filip Lowette van de Belgische Fruitveiling:
Fruit en kinderen gaan goed samen, dus zijn wij zeer blij met deze actie. We bekijken of we in de toekomst nog acties met Plopsa kunnen uitwerken.

De peren worden aanstaande zaterdag 23 en zondag 24 augustus vanaf 16u uitgedeeld bij de uitgang van Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo.

Plopsa CooPlopsa Indoor HasseltPlopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Nieuwe attractie Plopsa Coo in het teken van dino’s

1 maart 2015

Nieuwe toegangsprijzen voor de Plopsa-parken in 2013

24 december 2012

Openingstijden 2017 bekend: Plopsaqua jaarrond open

16 december 2016

Majaland Kownaty krijgt ook Bumba-attracties

24 april 2017

Eerste attractie geplaatst in Majaland Kownaty

22 april 2017

Plopsa Indoor-parken staan voor drukke meivakantie

22 april 2017