Plopsa informeert online over allergenen in restaurants

— Gepubliceerd op 30/10/2017 om 11:20 —

Om bezoekers beter te kunnen informeren, deelt Plopsa vanaf nu de samenstelling en allergenen van gerechten in de restaurants. Het werkt daarvoor samen met een gespecialiseerde website.

Wie vanaf vandaag naar de websites van de Belgische Plopsa-parken surft, krijgt naast een beknopt overzicht van het assortiment nu ook informatie over de samenstelling daarvan. Op de pagina’s van de restaurants kan je doorklikken naar Checkjevoeding.be, waar je een lijstje met ingrediënten en mogelijke allergenen per gerecht krijgt.

Het aanbod voor bezoekers met allergieën is echter wel beperkt. Naast zoetigheden en sausjes heb je met een glutenintolerantie keuze uit één hoofdgerecht zonder gluten: balletjes in tomatensaus. Wafels zijn dan weer niet geschikt voor bezoekers met een soja-allergie. Veggie hamburgers en wok zijn afgestemd op de noden van vegetariërs, net zoals enkele pizza’s. Veganisten hebben in Plopsaland De Panne slechts één optie: appelmoes.

Om de informatie te verzamelen werkt Plopsa samen met Check Je Voeding, een online platform dat de samenstelling van gerechten in verschillende restaurants bundelt, zowel in het Nederlands als in het Frans. De website ontstond naar aanleiding van het vaak ontbreken van die informatie, zegt de bedenker.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Nu deze informatie vooraf online te raadplegen is, verliezen mensen geen tijd tijdens hun bezoek en kunnen ze in alle comfort reeds vooraf een keuze maken.

Bezoekers van de Plopsa-parken kunnen de allergenenlijsten al een tijdje opvragen in de restaurants zelf, maar vanaf nu kan dat dus ook via Plopsa.be. Binnenkort worden ze ook toegevoegd aan de Plopsaland-app.

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Derde beste paasvakantie ooit voor Belgische Plopsa-parken

10 april 2016

Eerste attracties met nieuwe K3 in de Plopsa-parken

15 juni 2016

Plopsa Coo op z’n zomers best!

3 augustus 2013

Feestje voor 20 jaar Kabouter Plop in Plopsaland De Panne

18 november 2017

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

20 jaar Ketnet brengt oude en nieuwe gezichten naar Plopsaland

16 november 2017