Plopsa toont geen interesse in overname Boudewijn Seapark

— Gepubliceerd op 18/09/2013 om 19:55 —

Het Brugse pretpark Boudewijn Seapark zou volgens enkele bronnen te koop zijn. Het pretpark opende in 1963 de deuren en telt zo’n 35 in- en outdoorattracties. De laatste jaren zijn de bezoekersaantallen gedaald en zijn er weinig nieuwe investeringen gebeurd. Af en toe valt de naam Studio 100 als mogelijke overnemer van het park. Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep, zei in Het Laatste Nieuws dat er momenteel geen interesse is in het park.

Nadat het Boudewijn Seapark net voor de zomer zijn populaire reuzenrad verkocht, ligt het pretpark in Brugge er belabberd bij. Tijdens de zomermaanden zette het park ook minder personeel in dan anders. Hierdoor wordt er vermoed dat het pretpark te koop staat en dus een overnemer zoekt. Momenteel is het park in handen van het Spaanse ‘Aspro Ocio Group’.

Als mogelijke overnemer is de naam Studio 100 al enkele keren gevallen. In de krant Het Laatste Nieuws laat Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep weten dat daar momenteel geen sprake van is.


een zeeleeuwenshow in het Boudewijn Seapark

In 1998 wou Studio 100 zelf het park overnemen, maar toenmalig directeur Michel van Maele en diens familie wilden hun eigendom niet verkopen. Daarna liet Studio 100 zijn oog vallen op het Adinkerkse Meli-Park, dat nu al 13 jaar het succesvolle Plopsaland De Panne is.

Als er niet snel een overnemer komt, dreigt de sluiting en zelfs de afbraak van het attractiepark. Na de afbraak zou het terrein verkaveld kunnen worden…

Gerelateerd nieuws

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

Het Plopsa-jaaroverzicht van 2014

31 december 2014

Goedkopere Plopsa-tickets bij Brantano

5 juni 2013

Mayaland Indoor opnieuw geopend tijdens wintermaanden

7 december 2017

Openingstijden Plopsa-parken in 2018 nu beschikbaar

6 december 2017

20 jaar Ketnet gevierd met feest in Plopsaland De Panne

3 december 2017

UitgelichtVier Kerstmis in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Theater
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden

Winter Plopsaland

Plopsaland De Panne

Ketnet Kerst

Plopsaland De Panne