Plopsa toont geen interesse in overname Boudewijn Seapark

— Gepubliceerd op 18/09/2013 om 19:55 —

Het Brugse pretpark Boudewijn Seapark zou volgens enkele bronnen te koop zijn. Het pretpark opende in 1963 de deuren en telt zo’n 35 in- en outdoorattracties. De laatste jaren zijn de bezoekersaantallen gedaald en zijn er weinig nieuwe investeringen gebeurd. Af en toe valt de naam Studio 100 als mogelijke overnemer van het park. Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep, zei in Het Laatste Nieuws dat er momenteel geen interesse is in het park.

Nadat het Boudewijn Seapark net voor de zomer zijn populaire reuzenrad verkocht, ligt het pretpark in Brugge er belabberd bij. Tijdens de zomermaanden zette het park ook minder personeel in dan anders. Hierdoor wordt er vermoed dat het pretpark te koop staat en dus een overnemer zoekt. Momenteel is het park in handen van het Spaanse ‘Aspro Ocio Group’.

Als mogelijke overnemer is de naam Studio 100 al enkele keren gevallen. In de krant Het Laatste Nieuws laat Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep weten dat daar momenteel geen sprake van is.


een zeeleeuwenshow in het Boudewijn Seapark

In 1998 wou Studio 100 zelf het park overnemen, maar toenmalig directeur Michel van Maele en diens familie wilden hun eigendom niet verkopen. Daarna liet Studio 100 zijn oog vallen op het Adinkerkse Meli-Park, dat nu al 13 jaar het succesvolle Plopsaland De Panne is.

Als er niet snel een overnemer komt, dreigt de sluiting en zelfs de afbraak van het attractiepark. Na de afbraak zou het terrein verkaveld kunnen worden…

Gerelateerd nieuws

‘Samson en Gert Kersthow’ komt naar Plopsaland!

13 juni 2013

Plopsa toonde interesse in overname Walygator Parc

16 januari 2016

Make-over voor website Plopsa Business & Events

16 november 2016

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

11 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne