Plopsaland De Panne bereidt zich voor op nieuw seizoen

— Gepubliceerd op 13/03/2016 om 19:49 —

Binnen precies twee weken gaan de poorten van Plopsaland De Panne weer open voor het publiek. Er is de afgelopen winter op verschillende plaatsen gewerkt om ook de komende maanden weer heel wat bezoekers te ontvangen.

Op zondag 27 maart start het nieuwe pretparkseizoen in Plopsaland De Panne. Er staat het komende jaar heel wat te gebeuren. Tijdens de zomer gaat Heidi The Ride open. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de houten achtbaan en het bijhorende themagebied. In juli is er ook de tweede editie van De Nacht van de Abonnees.

Daarnaast zijn er ook nog een 10-tal evenementen, waaronder Pasen met Kabouter Plop (paasvakantie), het Ketnet Feestweekend (mei), de F.C. De Kampioenen Fandagen (juli) en de najaarsklassiekers Halloween en Winter Plopsaland. Hier vind je de volledige kalender.

Heidiland

De bouw van houten achtbaan Heidi The Ride is al in een vergevorderd stadium. Slechts enkele delen van de coaster moeten nog in elkaar gezet worden.

Hoewel het themagebied met onder andere horecapunten en een winkeltje pas in de paasvakantie van 2017 open gaat, wordt er wel al aan gebouwd. De betonnen structuur van enkele gebouwtjes staat reeds recht. Ook de structuur van de klokkentoren en het Plopsa Express-station zijn al duidelijk zichtbaar.

Twee weken voor de opening van Plopsaland De Panne ligt de parkeerplaats er bij als een werf. Er is namelijk een deel van de parking opgeofferd voor de bouw van de houten achtbaan. De verloren parkeerplaatsen worden elders gecompenseerd. Daarvoor werden er verschillende aanpassingen gedaan op de volledige parking, vooral op de bussenparking en het deel nabij de coaster.

Plopsaqua

Volgende week zondag, 20 maart 2016, viert Plopsaqua De Panne z’n eerste verjaardag. Dat doet het met een kortingsactie waarbij volwassenen slechts het kindertarief moeten betalen (9,99 euro in plaats van 19,95). In dit artikel lees je meer over de actie.

Seizoensstart

In Plopsaland De Panne start het seizoen op zondag 27 maart (op zaterdag is het park uitverkocht). Plopsa Coo is vanaf zaterdag 26 maart opnieuw open. In Holiday Park gaat het seizoen al van start op zaterdag 19 maart.

Nieuw in het park

Dorpsplein

Foto's

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Wickieland is officieel geopend!

30 juni 2013

Nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in Plopsaland opent deuren

2 juni 2010

Zomers Plopsaland De Panne open tot 22u30

10 augustus 2013

Tarieven Majaland Kownaty in eerste openingsjaar bekend

20 februari 2018

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld

9 februari 2018