Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

— Gepubliceerd op 11/10/2017 om 18:46 —

Plopsaland De Panne gaat de European Disability Card ondersteunen. Die moet de procedure voor het erkennen van mindervaliden vergemakkelijken.

Het wordt voor mindervaliden een stuk eenvoudiger om Plopsaland De Panne te bezoeken. Op vertoon van de nieuwe European Disability Card, kunnen zij vanaf nu gebruik maken van het verminderingstarief. Tot nu toe waren goedkopere tickets enkel verkrijgbaar op vertoon van een doktersattest.

De kaart werd vanmorgen voorgesteld in Plopsaland De Panne door Staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir. Het is de bedoeling om de European Disability Card dit najaar nog in te voeren als bewijs voor erkenning van een handicap in België. Dat Plopsaland De Panne – na Bellewaerde – het tweede pretpark is dat de kaart erkent, is een duw in de rug voor de lancering ervan.

Zuhal Demir, Staatssecretaris:
Ook Plopsaland De Panne werkt nu mee aan een inclusieve maatschappij waar personen met een beperking makkelijker kunnen aan deelnemen. Dat juich ik ten volste toe!

Enkel erkende personen met een handicap kunnen de European Disability Card aanvragen. Die erkenning gebeurt door één van de vijf bevoegde Belgische instellingen, waaronder de FOD Sociale Zekerheid. De kaart bezorgt hen niet alleen voordelen in Plopsaland, maar ook in onder andere de cultuur- en sportsector.

Ook Plopsaland De Panne is blij met de komst van één uniforme kaart. Die moet komaf maken met andere systemen zoals doktersattesten om korting te krijgen op het toegangstarief. Om attracties te betreden via de uitgang, is wel nog een doktersattest nodig.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
De komst van één uniforme kaart heeft als voordeel dat wij snel en efficiënt kunnen zien of de handicap van de bezoeker in kwestie officieel erkend is. Zo kunnen wij op vlotte wijze het voordeel geven waar die persoon recht op heeft.

Bedrijven en organisaties die de European Disability Card ook willen accepteren, kunnen zich registreren op een speciale website.

Bron: Persbericht Plopsa

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa houdt speedsollicitaties in Heidi The Ride

27 april 2017

Plopsaland op zoek naar personeel voor camping

12 januari 2017

Het is officieel: Plopsaland De Panne opent houten achtbaan

29 maart 2015

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Wendy Van Wanten gaat optreden in Prinsessia Kasteel

11 oktober 2017

Gers Pardoel komt naar Plopsa Theater met concertreeks

6 oktober 2017

UitgelichtHalloween in de Plopsa-parken
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Mega Mindy Halloween

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne