Plopsaland De Panne verkoopt achtbaan De Vleermuis

— Gepubliceerd op 09/08/2015 om 10:07 —

De Vleermuis in Plopsaland De Panne is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoenen bezig. Plopsaland biedt de achtbaan sinds enkele dagen te koop aan op een tweedehandssite voor attracties.

Eén van de weinige achtbanen die Plopsaland De Panne telde bij de opening van het park in 2000, De Vleermuis, staat te koop. Sinds enkele dagen kunnen geïnteresseerden via een tweedehandswebsite een bod uitbrengen op de achtbaan. Aan Themeparkfreaks liet Plopsa weten: “We hopen deze attractie binnen een termijn van 3 jaar te kunnen verkopen, er is dus absoluut geen haast bij.”

Op die site staat te lezen dat beide tracks van de achtbaan 340 meter lang zijn en het hoogste punt zich op 11 meter bevindt. Het liftsysteem werd dit jaar nog volledig vernieuwd. De Plopsa-website meldt dat de attractie gesloten is tot 15 augustus. Dat komt door een defect onderdeel dat vervangen moet worden.

De Vleermuis in de Ploptuin van Plopsaland is een unieke achtbaan: nergens ter wereld kan je een achtbaan van het type Caripro Suspended Roller Coaster met een dubbele baan terugvinden. De bouwer van de attractie, het Nederlandse bedrijf Caripro, ging in 2001 failliet.

Plopsaland opent volgende zomer een houten achtbaan in de buurt van De Vleermuis. Voor die nieuwe achtbaan zouden geen attracties moeten verdwijnen, zei CEO Steve Van den Kerkhof in april. Waarom er nu toch een attractie verdwijnt, is niet duidelijk.

In het verleden waren er al geruchten over het verdwijnen van De Vleermuis en een verplaatsing naar een ander Plopsa-park. Die werden toen ontkend door Plopsa.

Bronnen: Themeparkfreaks, Intermark Ride Group

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne ontvangt meer dan 45.000 bezoekers tijdens het verlengde hemelvaartweekend

12 mei 2013

20 jaar Ketnet brengt oude en nieuwe gezichten naar Plopsaland

16 november 2017

Plopsa zoekt jonge reportertjes voor nieuw project

7 juni 2012

Feestje voor 20 jaar Kabouter Plop in Plopsaland De Panne

18 november 2017

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

20 jaar Ketnet brengt oude en nieuwe gezichten naar Plopsaland

16 november 2017