Plopsaland reageert op verhaal van gehandicapte bezoeker

— Gepubliceerd op 03/08/2017 om 17:30 —

Na het verschijnen van een verhaal in de Vlaamse pers van een gehandicapte man die Plopsaland probeerde binnen te raken, komt het park nu met een officiële verklaring.

In die verklaring legt Plopsa uit hoe het er echt aan toe ging afgelopen maandag, toen Jean-Pierre Peters (49) binnen probeerde te komen in Plopsaland De Panne. De man, die een beenprothese heeft, beweerde in de Vlaamse pers dat hij aan het onthaal geen voorrangspas kreeg voor de attracties, zoals mindervaliden normaal gezien krijgen.

Die regel is echter enkel van toepassing op bezoekers die een attest kunnen voorleggen dat bewijst dat ze niet in staat zijn om in de wachtrij van attracties te staan. “Een belangrijke nuance op wat vandaag verschijnt in de pers”, zegt Plopsa. Peters beweerde namelijk dat er een attest gevraagd werd om de handicap te bewijzen.

In zijn verhaal aan de krant repte de man ook met geen woord over het feit dat hij geen tickets had, waarmee de discussie afgelopen maandag begon. Hij beweerde gratis tickets gekregen te hebben van een leverancier. Die kon hij niet voorleggen en het bewijs zou hij in een vuilbak gegooid hebben vlak voor de ingang van Plopsaland. Hij verwachtte wel dat medewerkers hem en zijn familie alsnog gratis tickets, lunchvouchers en een parkeerticket zouden geven. Wanneer voorgesteld werd om de leverancier te contacteren, weigerde de man zijn naam en gegevens te geven.

Peters dreigde ermee om met het verhaal naar de pers te stappen. Dat heeft hij dan ook gedaan, al vertelde hij wel een eigen versie. “Dat heeft heel wat mensen onnodig boos gemaakt”, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof in de verklaring.

Mensen met een handicap die een Plopsa-park willen bezoeken, kijken best op voorhand op de website van het park. Daar staat alle informatie duidelijk beschreven, alsook een attractiegids met info over specifieke attracties.

Bronnen: Persbericht Plopsa, Het Nieuwsblad

Plopsaland De PannePersbericht

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa-parken beleven uitstekende juli-maand

1 augustus 2013

Het nieuwe ‘PlopsaFUN magazine’ is er!

27 juni 2013

Plopsaland De Panne is tweede beste familiepark van Europa

21 september 2016

Majaland Kownaty: stand van zaken vanop de werf

17 augustus 2017

Plopsa brengt folder uit voor Camping Ter Hoeve

14 augustus 2017

2Empress brengt festivalsfeer naar Plopsaland De Panne

13 augustus 2017