Pools pretpark krijgt licentie voor eigen Mayaland

— Gepubliceerd op 24/09/2014 om 15:03 —

Het Poolse pretpark Holiday Park Kownaty, niet te verwarren met het Duitse Holiday Park, heeft een contract getekend met Plopsa voor het gebruik van de pretparklicentie van Maya de bij. Het pretpark gaat een in- en outdoor zone rond de figuur bouwen.

Plopsa heeft een licentie verkocht aan het Poolse pretpark Holiday Park Kownaty. Het themapark, waarvan de bouw eind 2008 is gestart, heeft de pretparklicentie van Maya de bij verkregen. Het park wil één van de komende jaren een eigen Mayaland, zoals we dat in Plopsaland De Panne en Holiday Park kennen, bouwen. Voor het themagedeelte zal er zo’n 30 miljoen euro opgehoest worden. Het Poolse Mayaland zal zowel een in- als outdoorgebied krijgen. Hiermee heeft het een eerste stap gezet in de ontwikkeling van een nieuw recreatiegebied.

Daniel Heinst, CEO Holiday Park Kownaty:
Ik ben ervan overtuigd dat wij met Maya de Bij een wereldmerk hebben kunnen binnenhalen, wat voor een fantastische start van Holiday Park Kownaty zal zorgen. Mayaland zal de wereld van Maya de Bij nog een stapje dichterbij brengen.

Ook de CEO van de Plopsa-groep, Steve Van den Kerkhof, is enthousiast over het nieuwe themagedeelte rond Maya de bij: “Het nieuwe themapark zal kinderen en hun ouders de kans geven om zelf de wereld van Maya te ontdekken en samen met haar onvergetelijke avonturen te beleven, naar voorbeeld van de Maya-zones in de Plopsa-themaparken.”

Mayaland belooft een uniek project te worden voor de hele regio tussen het Duitse Berlijn en het Poolse Poznan en is tevens het eerste échte themapark van Polen.

Bron: Momentum Capital

Majaland KownatyPlopsa GroupStudio Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Poolse versie van Mayaland moet openen in 2017

18 juli 2016

Majaland Kownaty krijgt ook Bumba-attracties

24 april 2017

Plopsaland De Panne heeft beste spaghetti van alle pretparken

20 juli 2017

Antwerpse Plopsa-tram onderweg naar Holiday Park

19 juli 2017

Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland

18 juli 2017