Pools pretpark krijgt licentie voor eigen Mayaland

— Gepubliceerd op 24/09/2014 om 15:03 —

Het Poolse pretpark Holiday Park Kownaty, niet te verwarren met het Duitse Holiday Park, heeft een contract getekend met Plopsa voor het gebruik van de pretparklicentie van Maya de bij. Het pretpark gaat een in- en outdoor zone rond de figuur bouwen.

Plopsa heeft een licentie verkocht aan het Poolse pretpark Holiday Park Kownaty. Het themapark, waarvan de bouw eind 2008 is gestart, heeft de pretparklicentie van Maya de bij verkregen. Het park wil één van de komende jaren een eigen Mayaland, zoals we dat in Plopsaland De Panne en Holiday Park kennen, bouwen. Voor het themagedeelte zal er zo’n 30 miljoen euro opgehoest worden. Het Poolse Mayaland zal zowel een in- als outdoorgebied krijgen. Hiermee heeft het een eerste stap gezet in de ontwikkeling van een nieuw recreatiegebied.

Daniel Heinst, CEO Holiday Park Kownaty:
Ik ben ervan overtuigd dat wij met Maya de Bij een wereldmerk hebben kunnen binnenhalen, wat voor een fantastische start van Holiday Park Kownaty zal zorgen. Mayaland zal de wereld van Maya de Bij nog een stapje dichterbij brengen.

Ook de CEO van de Plopsa-groep, Steve Van den Kerkhof, is enthousiast over het nieuwe themagedeelte rond Maya de bij: “Het nieuwe themapark zal kinderen en hun ouders de kans geven om zelf de wereld van Maya te ontdekken en samen met haar onvergetelijke avonturen te beleven, naar voorbeeld van de Maya-zones in de Plopsa-themaparken.”

Mayaland belooft een uniek project te worden voor de hele regio tussen het Duitse Berlijn en het Poolse Poznan en is tevens het eerste échte themapark van Polen.

Bron: Momentum Capital

Gerelateerd nieuws

Majaland Kownaty zal 4 keer zo groot worden en krijgt waterpark

10 januari 2017

Eerste attractie geplaatst in Majaland Kownaty

22 april 2017

Majaland Kownaty: nieuwe concepttekeningen vrijgegeven

23 oktober 2016

Feestje voor 20 jaar Kabouter Plop in Plopsaland De Panne

18 november 2017

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

20 jaar Ketnet brengt oude en nieuwe gezichten naar Plopsaland

16 november 2017