Geschiedenis

In enkele jaren tijd is het portfolio van de Plopsa Group gestegen van 1 naar 5 themaparken en een subtropisch waterparadijs. En dat verdeeld over drie landen: België, Nederland en Duitsland.

In 2000, meer bepaald op 29 april, opende in de West-Vlaamse gemeente De Panne een nieuw pretpark: Plopsaland. Tot het jaar daarvoor heette het park nog Meli-Park en was toen eigendom van de familie Florizoone. Plopsaland, nu Plopsaland De Panne, was het eerste pretpark van de Plopsa-groep. In 2005 werd er naast de Grenslandhallen in Hasselt een nieuw pretpark geopend. Plopsa Indoor Hasselt was het allereerste indoorpretpark in België. Niet veel later kocht Plopsa het Waalse pretpark Télécoo over en hernoemde het naar Plopsa Coo.

Door het succes van Plopsa Indoor Hasselt en de Studio 100-figuren werd het eerste buitenlandse Plopsa-park geopend. Naast De Huttenheugte in Coevorden, Nederland, werd Plopsa Indoor Coevorden feestelijk geopend op 30 april 2010. In november van datzelfde jaar raakte bekend dat het Duitse pretpark Holiday Park nu ook eigendom is van de Plopsa-groep.

Om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken, opende het park in 2011 het overdekte Mayaland Indoor en nam het op 15 juli 2013 het Plopsa Theater in gebruik. Het theater wordt niet enkel gebruikt voor de parkshows, maar ook voor Studio 100-shows en evenementen van externe bedrijven. Wickie De Viking kreeg op 22 maart 2015 een eigen subtropisch zwembad. Plopsaqua, het zesde Plopsa-park in 15 jaar, werd met de nodige feestelijkheden in gebruik genomen.