Première Junior Musical

Op de première van Junior Musical op 14 februari 2015 in het Plopsa Theater hadden we een kort interview met Charlotte Leysen en Loes Van den Heuvel, die beide in de musical speelden.

Charlotte Leysen

Dag Charlotte. Proficiat met je rol in Kadanza. Heb je een karaktertrek van jezelf in je personage Lana gestopt?
Ik ben iemand die zelf heel graag danst en ik ging vroeger ook op danskamp. De passie voor dansen moest ik niet ver gaan zoeken.

Je hebt Junior Musical van dichtbij gevolgd. Welk moment uit het hele avontuur is je steeds bijgebleven?
Goh, da’s een goede vraag. Het is sowieso een avontuur met veel hobbels: het is iets maken, beter maken, dan weer een tegenslag hebben. Een doorloop die minder goed gaat, dan weer beter. Het was 6 maand heel hard toeleven naar de première en vandaag het moment dat het doek weer dicht gaat en alle kinderen die elkaar knuffelen, die ontlading, huilen, wenen en lachen, alle emoties door elkaar: daar kreeg ik echt kippenvel van.

Er zijn al meer dan 25.000 tickets verkocht. Had je dit succes zien aankomen?
Zien aankomen? Nee, niet verwacht, misschien wel gehoopt. Het is de eerste keer dat we dit doen. Het is de eerste keer, dus moeten mensen de weg nog vinden naar de zaal. Ik hoop dat we veel positieve reacties krijgen, dat de ticketverkoop blijft stijgen en dat we nog veel voorstellingen mogen doen.

Heb je vandaag al positieve recensies gehad?
Ja, mijn vrienden (lacht). Ik weet niet of zij eerlijk zijn, maar ze vonden allemaal dat het heel tof was. De dingen die ik al gehoord heb: heel veel energie, positief gevoel… Het is keileuk om te horen dat de mensen blij naar huis gaan. Dat is waarvoor we het doen.

Loes Van den Heuvel

Dag Loes. Eerst en vooral proficiat met je rol in Junior Musical. Iedereen kent je natuurlijk als Carmen van F.C. De Kampioenen. Zijn er gelijkenissen tussen je personage in F.C. De Kampioenen en je personage in de musical?
Gelijkenissen, dat is heel moeilijk om te zeggen. Je hebt maar wat je hebt: ik heb mijn lichaam en mijn stem. En gelijkenissen: alleen dat ik misschien heel streng ben. Dat doet Carmen alleen maar bij Xavier. Dat strenge heeft wel een kantje, maar niet in die mate als bij F.C. De Kampioenen. Dit is wel extreem streng.

Vind je het moeilijk om zo streng te zijn?
Moeilijk… Het is wel even aftasten hoe ver ik kan gaan bij die kinderen. Maar het valt goed mee.

Zit er een karaktertrek van jezelf in je personage Cornelia?
In elk personage dat je speelt, zit altijd een karaktertrek van jezelf, anders kan je het personage niet spelen. Er zit altijd iets van jezelf in, al is het maar het relativeren of een knipoog. Dat zit er wel in van mezelf, ja.

Heb je al reacties gekregen over de musical?
Oh ja, superlatieven! Van grandioos, super… Het is geweldig, het kan eigenlijk niet meer stuk. Het is een superproductie.