Simon Tackaert

Dag Simon. Eerst en vooral: proficiat met je benoeming tot officiële achtbaantester van België! We hopen dat je al heel wat toffe avonturen beleefde en zal beleven op de achtbanen in ons land.

Een tijdje geleden heb je de achtbanen in Plopsaland De Panne beoordeeld. Welke achtbaan in het park kreeg van jou de beste punten?
Anubis The Ride, overduidelijk!

Op welke achtbaan in Plopsaland De Panne heb je al de meeste ritjes gemaakt? Wat vind je er zo leuk aan?
De Rollerskater. Toen ik nog klein was, hadden we een abonnement voor Plopsaland en maakten we soms speciaal voor die achtbaan een rit naar De Panne.

Hoeveel keer ben je al naar Plopsaland De Panne geweest?
Ik denk zo’n 50 keer.

Wat is je algemene indruk van Plopsaland De Panne?
Het was zeer leuk toen ik kleiner was, maar dat is het nu nog steeds omdat er regelmatig nieuwe attracties gebouwd worden die ook voor jongeren van mijn leeftijd nog leuk zijn. Denk maar aan De grote golf en Anubis The Ride.

Welke soort achtbaan zou je nog graag zien verschijnen in een Plopsa-park? Waarom?
Het is liefst van al een achtbaan zoals Kingda Ka in Six Flags Great Adventure in Amerika. Maar dat is misschien wel wat onrealistisch… (lacht)

Hoe ben je op het idee gekomen om je in te schrijven voor de wedstrijd om achtbaantester van België te worden?
Ik heb me zelf niet ingeschreven. Dat heeft mijn stiefpapa gedaan. Hij had een artikel gelezen op de website Uitmetkorting.be en wist onmiddellijk dat dat iets voor mij zou zijn. Hij heeft me pas verteld dat hij me ingeschreven was toen ik bij de zes laatsten zat.

Aan welk Belgisch pretpark heb je al het meeste bezoekjes gebracht?
Plopsaland De Panne, natuurlijk!

Wat vind je zo leuk aan dat pretpark?
Ik vind de sfeer en de thema’s er zo leuk. Het is er ook nooit saai, zelfs niet tijdens het aanschuiven bij een attractie. Zoals ik al zei hadden we vroeger ook een Plopsaland-abonnement. Dat is de reden dat ik daar zo veel ben geweest. (lacht)

Je hebt al heel wat Belgische achtbanen uitgetest, maar welke vond je nu het leukst?
Ik heb drie favoriete achtbanen: de Typhoon in Bobbejaanland, Anubis The Ride in Plopsaland De Panne en de houten achtbaan Weerwolf in Walibi. Ik kan echt geen keuze maken. (lacht)

Welke achtbaan in België vond je het minst leuk?
De Keverbaan in Bellewaerde Park. Ik had twee dagen pijn aan mijn rug door die achtbaan. Dat was wel minder leuk…

Bedankt voor het interview, Simon, en nog veel plezier bij het uittesten van achtbanen!