Geschiedenis

Holiday Park heeft een rijke geschiedenis. In 1971 kocht de familie Schneider, een Duitse circusfamilie, het Märchenwald Haßloch. Dat park werd in 1973 dan omgedoopt tot Holiday Park. Eerst had het park een oppervlakte van 70.000 vierkante meter, maar wegens succes is het park uitgebreid met maarliefst 330 vierkante meter.

Tot eind jaren 80 was de belangrijke attractie de Liliputanerstadt. Dat was een zone in het park met huisjes waarin dwergen woonden.

Nostalgische shows en attracties

Holiday Park heeft al enkele attracties gesloten. De Oldtimerbahn bijvoorbeeld. Dit was een rondritje (vergelijkbaar met De tractors in Plopsaland De Panne) met oldtimers. De originele oldtimers staan trouwens tentoongesteld in het Holiday Park museum.

Het Delphinarium was een dolfijnenshow die sinds het begin van het park tot 1994 regelmatig een spetterende show gaf. Het bassin werd gevuld met 400.000 liter water, de dolfijnen kregen elke dag twaalf kilogram vis en het bassin werd vijf keer per dag gecontroleerd.

Holiday transit was een monorail die bestond uit verschillende treintjes met elk vier wagons. Elk jaar legden alle treintjes samen maar liefst 162.000 kilometer af. In 1991 werd deze attractie omgetoverd tot Tour des Fleurs.

Holiday Park telde ook een eigen, zeer speciale cinema: Cinema 180°. De bezoekers konden naar een film kijken die geprojecteerd werd in een halve ronde cirkel. Deze cinema werd in 2001 afgebroken om plaats te maken voor Spinning Barrels.

City jet was een kleine draaimolen met vliegtuigjes. De kinderen namen plaats in een vliegtuigje en de attractie begon rond te draaien. Deze draaimolen werd in 2011, het jaar van de overname, afgebroken.

Holiday Park had van 1979 tot 2002 zelfs een eigen papegaaienshow. Deze show werd gestopt omdat Lilly, die de show opvoerde, een eigen show wou maken. Ze bleef echter wel werken voor Holiday Park: ze verzorgde de andere shows.

De overname

Op 3 november 2010, dit jaar drie jaar geleden, maakte Plopsa bekend dat het het Duitse pretpark Holiday Park, op zo’n 2,5 uur rijden van de Belgische grens, had overgekocht. In het persbericht dat de Plopsa-groep toen verstuurde liet het weten dat het tegen 2014 maar liefst 25 miljoen euro geïnvesteerd zal hebben in het park.