Holiday Park sinds de overname

Op 3 november 2013 was het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan Expedition GeForce, het nieuwe themagedeelte Majaland en de prachtige nieuwe ingang! Wij gaan graag nog eens terug in de tijd en overlopen nog eens wat er in die drie jaar gebeurd is: de dingen die iedereen weet, maar ook de kleinere, subtiele veranderingen die Plopsa doorvoerde in het park.

Op 3 november 2010, dit jaar drie jaar geleden, maakte Plopsa rond 19u bekend dat het het Duitse pretpark Holiday Park, op zo’n 2,5 uur rijden van de Belgische grens, had overgekocht. In het persbericht dat de Plopsa-groep toen verstuurde liet het weten dat het in 2014 maar liefst 25 miljoen euro geïnvesteerd zal hebben in het park.

Wolfgang Schneider, vroegere Managing Director van Holiday Park (november 2010):
Ik ben blij dat ik het park kan overdragen aan een professionele organisatie als Plopsa die alles in het werk zal stellen om het park nog te laten groeien.

Holiday Park voor de overname door Plopsa

We blikken even terug naar het jaar 2010. Toen maakte Holly’s wilde autofahrt zijn eerste ritjes en heropende het restaurant Camp Kitchen, nabij Expedition GeForce. Tijdens de winter van 2010 werd het park hier en daar opgeknapt, maar niet getransformeerd naar een Plopsa-park, zoals wat Plopsa in 1999 deed met het Meli-Park (nu Plopsaland De Panne).

2011: het jubileumjaar

In 2011 vierde Holiday Park zijn 40e verjaardag. Oorspronkelijk bevatte het 70.000 vierkante meter grote park enkel een sprookjestuin, maar tegenwoordig vinden we er heel wat leuke attracties en beslaat het park zo’n 400.000 vierkante meter.

Met de slogan ‘Vier met ons mee!’ startte Holiday Park op 16 april 2011 aan zijn 40e seizoen. Het park presenteerde toen enkele nieuwe shows, de succesvolle Summernights met de acteurs van Das Haus Anubis en Halloween met de Pompoenkoning.

Net voor de zomer opende Holiday Park de nieuwe attracties Die tanzenden fontänen, Flip der grashüpfer en Holly’s fahrschule. De vrijevaltoren Free fall tower kreeg het thema van de Duitse serie Das Haus Anubis.

2012: nieuwe ingang en Majaland

2012 was tot nu toe hét jaar van vernieuwing voor Holiday Park. Tijdens de winterperiode van 2011 werd de oude ingang, gelegen langs de straatkant, afgebroken. Aan de kant van de parking werd dan een gloednieuwe ingangszone geopend. Op het plein vind je een informatiepunt, een Meeting Point, een fontein en een riviertje met bruggetjes erover.

Op de plaats van de oude ingang opende het nieuwe themagedeelte Majaland. In tegenstelling tot Mayaland in Plopsaland De Panne is het tien attracties tellende gebied niet overdekt. In het themagedeelte vinden we sinds 2013 ook een nieuw restaurant.

In totaal investeerde Plopsa in 2012 zo’n negen miljoen euro in Holiday Park.

2013: Maja-restaurant en nieuwe shows

Sinds 23 maart kan je in Holiday Park lekker en uitgebreid eten in Majaland. Tussen de tien attracties vinden we nu ook een grote boomstam en een terras. In het Maja-restaurant kan je terecht voor frituurgerechten, hamburgers, desserts en frisdranken.

Naast de opening van het Maja-restaurant werd het park hier en daar nog wat opgeknapt. De promenade aan waterattractie Donnerfluss werd, door de afbraak van de Aquascope opgefrist, het pad aan Expedition GeForce werd betegeld en de Teufelsfässer kreeg een Wickie de viking-thema. Aan de nieuwe ingang werd de verlichting opgeleukt met maskers van Maja de bij, Tabaluga en Wickie de viking.

2014: Sky Scream en Wickieland

In de zomer van 2013 maakte Holiday Park bekend dat het één jaar later een spectaculaire thrill coaster zal openen. Sky Scream laat de bezoekers aan een snelheid van 100 km/h het 55 meter hoge parcours laten ontdekken. Dit hele project heeft zo’n acht miljoen euro gekost.

Geschiedenis van het park

Holiday Park heeft een rijke geschiedenis. In 1971 kocht de familie Schneider, een Duitse circusfamilie, het Märchenwald Haßloch. Dat park werd in 1973 dan omgedoopt tot Holiday Park.