Wikingerdorf

Wickie de Viking heeft Holiday Park bereikt! In de winter van 2013/2014 werd de boomstamattractie Teufelsfässer en het gebied rond de attractie omgevormd tot een heus vikingdorp met de welbekende, gekleurde huisjes.

Reeds in het voorjaar van 2013 werden de eerste Wickie-beelden zichtbaar in de buurt van de attractie. Vlak voor de grote drop werd het beeld van de duivel vervangen door een beeld van Wickie de Viking en diens vader Halvar.

Maar tijdens de daaropvolgende wintersluiting van het park raakte de herthematisering in een stroomversnelling. De gebouwen die al aanwezig waren in de buurt van de attractie werden bekleed met de gekende vikingbehuizing. Ook de wachtrij werd aangepakt: die bleek te lang, waardoor beslist werd om een verkorte wachtrij aan te leggen. De verkorte versie begint met een brugje over de attractie en sluit even later aan op de originele wachtrij.

Tegenover de Wickie Splash werd er ook een nieuw barbecuehorecapunt en een winkel geplaatst. Het barbecuepunt werd eveneens gethematiseerd in vikingstijl: een rond gebouw met een grote vikinghelm er bovenop.