14e titel beste achtbaan van Europa voor Expedition GeForce

Gepubliceerd op 13/09/2015 om 07:47

Bij de jaarlijkse uitreiking van de Golden Ticket Awards viel Expedition GeForce al voor de 14e keer op rij in de prijzen. De achtbaan uit het Duitse Holiday Park werd er verkozen tot beste achtbaan van Europa.

Gisteren (Amerikaanse tijd, vannacht in Europese tijd) werden in New York City de Golden Ticket Awards uitgereikt. Die awards zijn een organisatie van het maandelijkse Amerikaanse pretparktijdschrift Amusement Today. De Golden Ticket Awards werden al voor de 18e keer uitgereikt.

Al voor het 14e jaar op rij werd Expedition GeForce uit Holiday Park verkozen tot beste stalen achtbaan van Europa. De in 2001 geopende baan eindigde met 714 punten op de derde plaats in de categorie Beste stalen achtbaan ter wereld. De nummers 1 en 2 bevinden zich in Amerikaanse pretparken, waardoor GeForce zich terecht de beste van Europa mag noemen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Zeven maal airtime, de fascinerende first drop, de onverwachte richtingsveranderingen en de adembenemende route door het bos maken van onze Expedition GeForce een unieke achtbaan. Onze stalen achtbaan is na al die jaren een vaste waarde geworden voor het park en alle bezoekers.

Expedition GeForce is een achtbaan van het type megacoaster en werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Op 18 juni 2001 werd de baan geopend door onder andere de toenmalige minister president van Duitsland, haalt een snelheid van 120 km/u en is bij benadering 1200 meter lang.

Gerelateerd nieuws

Halloween in Holiday Park op laatste dag van het seizoen

1 november 2017

Holiday Park beleefde recordvakantie

19 augustus 2013

‘Expedition GeForce’ krijgt eigen mobiele applicatie

2 april 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020