20 miljoen euro aan investeringen ter ere van 15 jaar Plopsaland

Gepubliceerd op 15/10/2014 om 14:26

Plopsaland De Panne viert volgend jaar zijn 15e verjaardag en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast het waterpark Plopsaqua investeert Plopsa ook nog in de overkapping en herthematisering van De Koffiekopjes en de vernieuwing van het Kermisplein.

Volgend jaar is het groot feest in Plopsaland De Panne: het park bestaat op 29 april 2015 exact 15 jaar! Deze verjaardag wordt gevierd met de opening van een subtropisch zwembad en de vernieuwing van De Koffiekopjes en het Kermisplein. Deze plannen moeten van dit jubileumjaar een heel bijzonder jaar maken voor het meest bezochte pretpark van België.

Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa hoopt om met deze investeringen de magische kaap van 2 miljoen bezoekers per jaar te overschrijden.

Prinsessia

Het kasteel van de kleurrijke prinsessen van Prinsessia krijgt volgend jaar een permanente plaats in Plopsaland De Panne. De bestaande attractie De Koffiekopjes wordt overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal van het kasteel. Daarnaast komt er in het kasteel ook een prinsessen-winkel en een nieuw restaurant. De bouw van dit nieuwe themagebied start na de kerstvakantie. De Prinse(sse)lijke opening is voorzien voor juli 2015. Plopsa telt 2,5 miljoen euro neer voor deze nieuwe themazone.

Kermisplein

Ook op het Kermisplein zal er wat veranderen. Uit de concepttekening kunnen we afleiden dat het dak van restaurant Fred Kroket vernieuwd wordt, dat ook de verlichtingspalen aangepakt worden en dat er op de plaats van het beeld van Samson en Gert een soort van kiosk komt. Of het beeld verplaatst of verwijderd wordt, is nog niet duidelijk. Deze vernieuwing zal 1,5 miljoen euro kosten.

Plopsaqua

Natuurlijk zal ook het subtropische zwemparadijs Plopsaqua volgend jaar openen. Plopsaqua staat garant voor veel binnen- en buitenzwembaden, drie glijbanen en een zeer mooie thematisatie. Het zwembad zal openen op 22 maart 2015.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Het is belangrijk dat we blijven investeren in onze parken. Een bezoek aan Plopsaland De Panne is niet alleen een heuse belevenis door ons ruim aanbod aan attracties. Kinderen halen ook erg veel plezier uit de herkenning van hun favoriete figuren. Daarom is de introductie van hedendaagse populaire tv-figuren, zoals Prinsessia, in onze parken noodzakelijk. Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson en Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet met een make-over van hun Kermisplein.

De nieuwigheden zullen vanaf het begin van de paasvakantie van 2015 te bezichtigen zijn in Plopsaland De Panne. Plopsaqua opent al op 22 maart 2015 z’n deuren.


Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne ontvangt filmwagens en eigen premier

15 juni 2014

Reservaties Prinsessia Restaurant gestart

7 november 2015

Fiesta Latina brengt het zuiden naar Plopsaland De Panne!

27 juli 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020