2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

Gepubliceerd op 01/01/2018 om 11:43

Ook in 2018 zal er weer heel wat te beleven vallen in de Plopsa-parken. Op het programma staan dit jaar ook heel wat nieuwe evenementen, zo blijkt.

De evenementenkalenders van de Plopsa-parken zijn ook in 2018 weer goed gevuld. Ieder park pakt dit jaar uit met een mix van traditionele en gloednieuwe evenementen. Zo keert Plopsaland De Panne bijvoorbeeld terug naar het Meli-tijdperk en zijn er op woensdagen in de zomer de Plopsa Late Night-nocturnes. Daarnaast krijgen de Plopsa-parken opnieuw bezoek van K3.

Een volledig overzicht van de evenementen die de komende maanden in de Plopsa-parken georganiseerd worden, vind je hieronder.

Plopsaland De Panne

Show: Maya Show, Bumba Show, Klus Show
Plopsaland De Panne krijgt opnieuw een dagelijkse show met Maya de Bij, Bumba of Kabouter Klus. Vermoedelijk vinden de shows met Klus plaats tijdens de zomervakantie, op dagen wanneer de Samson & Gert Zomershow niet te zien is.

Pasen met Kabouter Plop
Wanneer buiten de bloemen opnieuw beginnen groeien, breekt de lente aan en maakt ook Kabouter Plop zich klaar om Pasen te vieren. Dat doet hij opnieuw in Plopsaland De Panne, waar hij van 1 tot en met 15 april iedereen uitnodigt om zijn show mee te maken!

Nieuw: Nickelodeon Fandays
Het eerste nieuwe evenement van 2018 in Plopsaland De Panne staat helemaal in het teken van Nickelodeon. Van 28 april tot 1 mei brengt de kinderzender onder andere PAW Patrol, Spongebob en Dora mee naar het park.

Ketnet Feestweekend
Ook Ketnet blijft van de partij met het Ketnet Feestweekend op 10, 11, 12 en 13 mei. Helden Sieg, Nico, Dempsey en Maureen en de leden van de Nachtwacht worden dan in Plopsaland verwacht.

Ketnet Jr. Feestweekend
Op 19, 20 en 21 mei is het feest voor de kleinste Ketnetters. Tijdens het Ketnet Jr. Feestweekend krijgt het park koninklijk bezoek van de prinsessen van Prinsessia, die graag een foto nemen samen met alle bezoekers!

F.C. De Kampioenen Fandagen
Net zoals de voorbije jaren kan je ook komende zomer de bekendste voetbalploeg van het land ontmoeten in Plopsaland De Panne. Tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen van 6 tot 9 juli komen ze naar hun eigen café aan het Dorpsplein voor een meet and greet.

Nacht van de Abonnees
Voor het vierde jaar op rij zet Plopsa z’n meer dan 95.000 abonnees in de bloemetjes met een exclusieve avond op 7 juli 2018 in Plopsaland De Panne. Op het programma: optredens van K3 en Gers Pardoel en heel veel gezelligheid. Gratis tickets voor het evenement zijn hier verkrijgbaar.

K3 Weekend
Het tweede weekend van de zomervakantie wordt omgedoopt tot het K3 Weekend in Plopsaland De Panne. Op 14 en 15 juli staat er een knallend optreden van Hanne, Klaasje en Marthe gepland! Niet te missen voor echte K3-fans!

Show: Samson & Gert Zomershow
Naar goede gewoonte keren Samson & Gert en De Burgemeester iedere zomer terug naar het Plopsa Theater voor een geweldige Samson & Gert Zomershow! Ook het live-orkest zal er weer bij zijn, dus bereid je voor op een muzikaal feestje… De show is te zien op weekdagen van 16 juli tot 17 augustus.

Nieuw: Plopsa Late Night
De zomernocturnes in Plopsaland De Panne verhuizen van zaterdag naar woensdag. Op zes woensdagavonden in juli en augustus vindt er een Plopsa Late Night plaats, met extra entertainment, muziek en een vuurwerk als afsluiter.

Nieuw: Meli Revival Weekends
September wordt een bijzondere maand voor Plopsaland De Panne… Tijdens de Meli Revival Weekends op 1, 2, 8 en 9 september herleeft het Meli-Park en hoor je het bekende Apirama-deuntje opnieuw, kan je gebruik maken van de sprekende vuilbak en keert ook de Papegaaienshow terug! Een must voor alle Plopsa-fans!

Nieuw: Bumba Festival
Plopsaland De Panne mag net na de zomer (22, 23, 29 en 30 september) het circus van Bumba ontvangen. Tijdens het Bumba Festival zijn er meet and greets en een gekke Bumba Show met Bumba, Bumbalu, Kiwi en Tumbi.

Cars & Coasters
Ook in 2018 kan je in Plopsaland De Panne wandelen doorheen de filmgeschiedenis. Op 6 en 7 oktober worden er tientallen iconische auto’s uit bekende films verwacht.

Halloween
Halloween is hét griezelfeest van het jaar. Uiteraard doet ook Plopsaland De Panne opnieuw mee en verwacht het de Pompoenkoning en de Nachtwacht, die speciaal voor Halloween op het podium zullen staan in het Plopsa Theater. Daarnaast komt ook tv-zender Ketnet langs voor de Halloween Nocturnes van 29 oktober tot 2 november.

Verjaardagsparty voor Plop
Kabouter Plop is jarig en viert zijn verjaardag met een groot feest in Plopsaland De Panne. Tussen 10 en 25 november is iedereen uitgenodigd om Plop mee te verrassen en te genieten van de Kabouter Plop Show. Of ook Sinterklaas net zoals vorig jaar langskomt tijdens Plop’s verjaardagsfeest, is nog niet bekend.

Winter Plopsaland
Plopsaland De Panne zal het seizoen begin 2019 opnieuw afsluiten met Winter Plopsaland, dat start op 1 december en loopt tot 6 januari 2019. De Ketnet Kerst-nocturnes zijn er van 26 tot 30 december.

Plopsa Indoor Hasselt

PAW Patrol Dagen
Nadat ze vorig jaar al even in het park waren, komen de dappere honden van PAW Patrol opnieuw naar Plopsa Indoor Hasselt voor een meet and greet!

Ketnet Jr. Carnaval
Ketnet Jr. komt van 12 tot 16 februari carnaval vieren in het Plopsa-park in Hasselt. Verwacht je aan een groot feest met veel slingers en confetti!

Pasen met Klus
Terwijl Kabouter Plop het paasfeest in Plopsaland De Panne verzorgt, doet Klus hetzelfde in Plopsa Indoor Hasselt van 31 maart tot 15 april. Uiteraard staat er een leuke Kabouter Klus Show op de planning!

Zomer met Klus
De zomer wordt één groot feestje in Plopsa Indoor Hasselt, want Klus brengt het overdekte themapark van 16 juli tot 17 augustus iedere weekdag een bezoek voor een toffe show!

K3 Weekend
Zet je schrap voor het leukste weekend van het jaar: het K3 Weekend op 6 en 7 oktober! Plopsa Indoor Hasselt mag dan opnieuw Hanne, Marthe en Klaasje ontvangen voor een spetterend optreden.

Halloween
Natuurlijk wordt in Plopsa Indoor Hasselt ook Halloween gevierd! Kom meevieren van 29 oktober tot 2 november en laat je verrassen door spinnenwebben, rare figuren en spannende attracties…

Sint Weekends
Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen ook dit jaar langs in Plopsa Indoor Hasselt, meer bepaald op 24 en 25 november en 1 en 2 december. Je kan Hem zelfs bezoeken op Zijn troon en je verlanglijstje afgeven!

Kerst met Klus
De kerstvakantie (22 december tot 6 januari) wordt Plopsa Indoor Hasselt gekleurd door de immer vrolijke Kabouter Klus! Tijdens de Klus Show kan je hem aan het werk zien en horen en is meezingen en -dansen toegestaan.

Plopsa Indoor Coevorden

Show: Bumba Show, Wickie Show
In 2018 kan je in Plopsa Indoor Coevorden opnieuw genieten van dagelijkse shows. Clown Bumba is van de partij en zal het Theater helemaal op z’n kop zetten. Heb je het meer voor Wickie de Viking en zijn vrienden? Dan is de Wickie Show helemaal jouw ding!

K3 Weekend
Op 21 en 22 april worden Hanne, Klaasje en Marthe van K3 in Plopsa Indoor Coevorden verwacht. Tijdens het K3 Weekend geniet je er van een live-optreden waarbij de ene hit na de andere door het park knalt!

Meivakantie met Klus
Plopsa Indoor Coevorden mag in de meivakantie niemand minder dan Kabouter Klus verwelkomen. Hij verwent alle bezoekers van het Nederlandse indoorpark met een leuke show waarin de bekendste Plop-hits voorbij zullen komen.

Zomer met Bumba
Bumba, Bumbalu, Kiwi, Tumbi en de andere vrienden brengen deze zomer (7 juli tot 2 september) een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden om er samen met iedereen de zomer te vieren. In het Theater kan je de Bumba Magico Show boordevol geheimzinnige goocheltrucs bijwonen.

Oktobervakantie met Bumba
Bumba keert na de zomer terug naar Plopsa Indoor Coevorden! Tijdens de oktobervakantie van 13 tot 28 oktober brengt hij Bumbalu weer mee voor nieuwe, leuke avonturen in het overdekte themapark.

Sint Weekend
Ook Plopsa Indoor Coevorden wordt niet vergeten door Sinterklaas. Het weekend van 24 en 25 november wordt het Sint Weekend, inclusief een leuke Sinterklaasshow.

Kerst met Maya
Kom mee Kerstmis vieren met Maya de Bij, Willy en Flip tussen 22 december en 6 januari! Geniet van de heerlijke kerstsfeer en de Maya Show. Als kers op de taart begint het ’s avonds te sneeuwen op het Dorpsplein…

Plopsa Coo

Jurassic Weekends
Sinds de opening van de Dino Splash wonen er enkele dinosaurussen in Plopsa Coo. Tijdens de Jurassic Weekends van 10 tot 21 mei worden alle bezoekers van het park uitgenodigd om de controle over hen terug te winnen…

Show: Show met Maya, Heidi en Wickie
Plopsa Coo verwacht Maya, Heidi en Wickie van 16 juli tot 24 augustus voor een toffe show met heel wat muziek die je bekend in de oren zal klinken.

Fête de la Cascade
De zomernocturnes in Plopsa Coo staan in juli en augustus in het teken van het bekendste icoon van het park: de Watervallen! De hele avond lang wordt er feest gevierd en er is een vuurwerk om de avond af te sluiten. De data vind je terug in de openingstijdenkalender.

K3 Weekend
Op 21 en 22 juli wordt K3 verwacht voor een spetterend optreden in Plopsa Coo! Na het succes van het K3 Pina Colada Weekend vorige zomer, komt K3 dus opnieuw naar het Plopsa-park in de Ardennen!

Dinoween
Ook in 2018 keert Dinoween terug. Plopsa Coo viert Halloween al enkele jaren op een heel bijzondere manier, met de dino’s en magie. Op 31 oktober is het park langer open en is er nog een vuurwerkspektakel.

Holiday Park

Show: Show met Maya, Heidi en Wickie
In Holiday Park kan je iedere dag terecht in het theater voor een show met Maya, Heidi en Wickie. Mogelijk zal deze show vanaf de zomer plaatsvinden in het nieuwe openluchttheater dat geïntegreerd wordt in de gevel van Holiday Indoor.

Majas Frühlingsfest
Van 31 mei tot 3 juni barst de lente los in Holiday Park! Maya de Bij brengt haar vriendjes mee om er een onvergetelijk lentefeest van te maken…

Nacht van de Abonnees (Nacht der Jahreskarten)
Ook Holiday Park wil z’n abonnementhouders weer bedanken voor de trouwe bezoekjes. Dat doet het op 23 juni met een feestelijke avond boordevol lekkers en leuke verrassingen.

Summer Nights
De zomernocturnes vinden dit jaar plaats op 30 juni, 7, 14, 21 en 28 juli en op 4 augustus. Of en welk thema centraal zal staan tijdens de Summer Nights is op dit moment nog niet duidelijk.

Kids Halloween
Pompoenen, strobalen en leuke spookjes: dat wordt ook eind dit jaar weer het recept van Kids Halloween. Van 6 oktober tot 4 november zal de Pompoenkoning opnieuw onderdak krijgen in het Duitse Plopsa-park.

Halloween Fright Nights
Hét hoogtepunt van het seizoen in Holiday Park zijn de Halloween Fright Nights. Na het succes van 2017, is er nu een extra Fright Night toegevoegd aan de kalender. De Nights gaan door op 13, 20, 27 en 31 oktober en 3 november.

Gerelateerd nieuws

Plopsaqua Haßloch krijgt opnieuw ‘nee’ van gemeente

14 september 2017

Holiday Park beleefde recordvakantie

19 augustus 2013

Achtbanen Plopsaland en Holiday Park vallen in de prijzen

8 mei 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020