2019 brengt heel wat nieuwe evenementen voor de Plopsa-parken

Gepubliceerd op 25/12/2018 om 11:41

Nu 2018 bijna ten einde loopt, wordt het tijd om eens te kijken naar de evenementen die volgend jaar in de Plopsa-parken gepland staan. In 2019 worden traditionele evenementen aangevuld met enkele nieuwe.

De Plopsa-parken pakten het afgelopen jaar uit met meerdere topevenementen. Zo waren er de K3 Weekends, de Plopsa Late Night nocturnes en organiseerde Plopsaland De Panne voor het eerst de Halloween Scare Nights. In Plopsa Coo vonden dan weer de Jurassic Weekends plaats en bracht Kabouter Klus de zomer door in Plopsa Indoor Coevorden.

Ook in 2019 ziet de evenementenkalender er veelbelovend uit. Er staan ook enkele nieuwe events gepland, zoals Kaatjes Paaseierenraap en het Sesamstraat Weekend.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne start het seizoen op 7 april 2019 met Kabouter Plop. Hij geeft tijdens de paasvakantie een show in het Plopsa Theater. Op 20, 21 en 22 april kunnen de kleinste bezoekertjes deelnemen aan Kaatjes Paaseierenraap. De vernieuwde Rollerskater zal tijdens het weekend van 4 en 5 mei officieel heropend worden als K3 Rollerskater. Ook Hanne, Klaasje en Marthe zullen er dan bij zijn en een liveoptreden geven.


Op 4 en 5 mei wordt de K3 Rollerskater feestelijk geopend

In juni vinden het Ketnet Feestweekend en de Nickelodeon Fandays plaats. Ook tijdens de zomervakantie valt er heel wat te beleven met de Samson & Gert Zomershow op weekdagen van 22 juli tot 23 augustus, een show met Kabouter Klus en de F.C. De Kampioenen Fandagen. Abonnementhouders zijn op 6 juli tot in de late uurtjes welkom voor De Nacht van de Abonnees.

Het najaar wordt geopend door K3, die op 14, 15 en 21 september opnieuw zullen optreden in Plopsaland De Panne. Halloween wordt in 2019 gevierd met Piet Piraat en Stien Struis. Er staat ook een tweede editie van de Halloween Scare Nights gepland: niet meer op weekdagen tijdens de herfstvakantie, maar op 12, 19 en 26 oktober en 2 november. Op die weekdagen vinden wel nog de Ketnet Halloween Nocturnes plaats. Plopsaland rondt het seizoen af met de traditionele Plop Weekends, Sint Weekends en Winter Magic.

Opvallend is dat er geen tweede editie van de populaire Meli-Park Revival Weekends gepland staat. Ook de Studio 100 TV Vriendendagen keren niet terug.

Plopsa Indoor Hasselt

Begin maart ontvangt Plopsa Indoor Hasselt de tv-helden van Ketnet Junior tijdens Ketnet Junior Carnaval. Kabouter Klus zal ook in 2019 regelmatig een bezoek brengen aan het overdekte themapark. Hij komt voor het eerst langs tijdens de paasvakantie voor Pasen met Klus. Tijdens het laatste weekend van die vakantie vindt ook in Plopsa Indoor Hasselt de Kaatje Paaseierenraap plaats.


Pasen met Klus, Kaatjes Paaseierenraap en het PAW Patrol Weekend in Plopsa Indoor Hasselt

Net voor de zomervakantie komen de personages uit PAW Patrol nogmaals langs voor een fanweekend. Het weekend van 8, 9 en 10 juni staat in het teken van een nog aan te kondigen mystery guest. Van 22 juli tot 23 augustus staat Kabouter Klus dan weer centraal: hij brengt dan zijn zomershow.

Op 12 en 13 oktober verwelkomt het indoorpark de meisjes van K3 voor een spetterend optreden. Van 26 oktober tot 3 november is PAW Patrol opnieuw te gast voor PAW Patrol Halloween. In november pakt het park uit met een gloednieuw evenement: het Sesamstraat Weekend op 9, 10 en 11 november. Vervolgens sluit Plopsa Indoor Hasselt het jaar af met de Sint Weekends en Kerst met Klus.

Plopsa Indoor Coevorden

Het nieuwe jaar wordt in Plopsa Indoor Coevorden ingezet met een Maya Show die loopt van 11 januari tot en met 3 maart. Bovendien is er het hele jaar lang iedere dag een show met Bumba te zien. Net zoals in Hasselt komen de figuren van Sesamstraat op 23 en 24 februari naar het Plopsa-park in het noorden van Nederland. Tijdens de meivakantie is het dan weer de beurt aan Kabouter Klus en zijn show.

K3 vergeet ook volgend jaar het Plopsa-park in Coevorden niet: op 8, 9 en 10 juni geven ze er het beste van zichzelf tijdens een live-optreden. De volledige zomervakantie, van 6 juli tot 1 september, staat in het teken van Bumba, net zoals de herfstvakantie. Dan vindt ook een nieuwe editie van PAW Patrol Halloween plaats. Ten slotte zijn er nog de Sint Weekends en Kerst met Bumba.


Maya Show, Sesamstraat Weekend en de Klus Show in Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Coo

Na het succes van dit jaar, komen de Jurassic Weekends in 2019 terug naar Plopsa Coo. De tweede editie vindt plaats op 30 mei en 2, 8 en 10 juni. Ook Plopsa Coo krijgt volgend jaar bezoek van K3: op 20 en 21 juli staat er een K3-optreden gepland. Van 15 juli tot 23 augustus worden bezoekers getrakteerd op een Maya Show.

De nocturnes in het Waalse Plopsa-park staan volgend jaar in het teken van PAW Patrol. De zeven woensdagen in juli en augustus worden afgesloten met vuurwerk. Voor het vijfde jaar op rij vindt tijdens de herfstvakantie Dinoween plaats, met nocturnes op 30 en 31 oktober.

Holiday Park

De poorten van Holiday Park zijn opnieuw geopend vanaf 13 april 2019. Enkele dagen voordien, op zondag 7 april, krijgen abonnementhouders van het park al een exclusieve preview tijdens de Tag der Jahreskarte, die de Nacht van de Abonnees in het Duitse park vervangt.

Iedere openingsdag van seizoen 2019 staan er alvast twee shows op het programma: Een verrassing voor Heidi in het Holiday Indoor Theater en Crazy Holiday 2: vervolg op de waterskishow van dit jaar in het Aquastadion.


Halloween Fright Nights in Holiday Park

Naar goede gewoonte organiseert Holiday Park ook volgend jaar nocturnes op zaterdagen in juli en augustus. Alle nocturnes worden afgesloten met een vuurwerkshow. Halloween blijft één van de populairste evenementen in Holiday Park. Van 5 oktober tot 3 november vindt Kids Halloween plaats en op vijf zaterdagavonden tijdens die periode openen ook de spookhuizen voor de Halloween Fright Nights. De bijhorende visual doet vermoeden dat het park in 2019 een nieuw spookhuis in piratenthema opent.

Gerelateerd nieuws

Heel wat nieuwigheden op tweede HoPa Fanday

8 september 2013

Veel nieuwtjes op de seizoensstart van Holiday Park!

23 maart 2013

Expedition GeForce in top 5 beste achtbanen ter wereld

10 september 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020