5 inversies voor nieuwe spectaculaire achtbaan Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 23/10/2019 om 19:34

In 2021 opent Plopsaland De Panne een nieuwe spectaculaire achtbaan. Het gaat om een Xtreme Spinning Coaster van Mack Rides, die volgens bouwplannen 5 inversies en 2 lanceringen krijgt.

Uit diezelfde bouwplannen blijkt ook dat de achtbaan tot 26 meter hoog wordt. De Robospinner, zoals de werknaam luidt, wordt gebouwd tussen de SuperSplash, Ploptuin en het Dorpsplein. Daar werden afgelopen week al bomen verwijderd. Het parcours van de achtbaan bevindt zich grotendeels boven de centrale vijver van het park. Het instapstation komt achter de attractie De Konijntjes te liggen.

Bij de nieuwe achtbaan – een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides – draaien de gondels om hun as. In tegenstelling tot een klassieke spinning coaster, zal de Robospinner verschillende extreme elementen zoals lanceringen en inversies bevatten. Momenteel bestaat er slechts één Xtreme Spinning Coaster in de wereld. Die achtbaan staat in Amerika: de Europese primeur is dus voor Plopsaland De Panne in 2021.

Lees ook: Plopsaland De Panne wil extreme nieuwe achtbaan openen

Een fan-made simulatie van hoe de achtbaan eruit zal zien, gebaseerd op de bouwplannen

Bezoekers die in de nieuwe Robospinner stappen, draaien tijdens de volledige rit rond hun as. Eens buiten het station, gaan de treinen door een zijdelingse rol, waarna ze een eerste keer gelanceerd worden. Later volgt een tweede lancering. In totaal maken de treinen van de achtbaan 5 inversies. De maximale snelheid is nog niet bekend.

Net zoals de dit jaar geopende waterattractie Dino Splash zal de nieuwe Xtreme Spinning Coaster geen Studio 100-thema meekrijgen. Plopsa kiest voor een stoerder en futuristisch thema dat past bij de doelgroep van de achtbaan. Tot de mogelijkheden behoren robots en avatars. Een definitieve naam voor de attractie is er nog niet. Tot die tijd wordt de werknaam Robospinner gehanteerd.

De opening staat gepland voor 2021. Vanaf dan zijn bezoekers met een minimale lengte van 1,30 meter welkom in de achtbaan, goed voor een investering van 15 miljoen euro: de duurste Plopsa-achtbaan tot nu toe.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Lachen en spektakel tijdens Wiener Circus Nights in Plopsaland De Panne

24 juli 2016

Gert Verhulst gevierd tijdens laatste Samson & Gert Zomershow

24 augustus 2019

Reservaties Prinsessia Restaurant gestart

7 november 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsaland De Panne wil extreme nieuwe achtbaan openen