8% meer bezoekers tijdens de herfstvakantie in Belgische Plopsa-parken

Gepubliceerd op 09/11/2015 om 16:46

Plopsa blikt tevreden terug op de herfstvakantie. De bezoekersaantallen van Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zijn samen goed voor een stijging van maar liefst 8%.

De herfstvakantie zit erop en traditioneel maakt Plopsa dan een balans op van het aantal ontvangen bezoekers. De Belgische Plopsa-parken, Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, kregen samen 8% meer bezoekers over de vloer.

Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne was er deze herfstvakantie heel wat te beleven. Het hele pretpark was gethematiseerd in een gezellige halloweensfeer. Elke zaterdag en zondag was er een speciale Piet Piraat Halloween Show in het Plopsa Theater. Bovendien waren de Ketnet Halloween Nocturnes opnieuw een schot in de roos. Bezoekers konden op deze dagen genieten van de interactieve liveshow Ketnet Kingsize Live On Stage en een afsluitend magisch vuurwerk.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
De herfstvakantie blijft voor Plopsaland De Panne een absolute topweek! Dit jaar startte de halloweenperiode trouwens al begin oktober en mochten we ook tijdens de weekends een stijging van 7% bezoekers noteren.

Plopsaqua De Panne

Het nieuwe waterpark Plopsaqua De Panne mocht in de herfstvakantie ruim 10.000 bezoekers noteren.

Mike Sarrazijn, parkmanager Plopsaqua:
Dit overtreft onze verwachtingen. Sinds de opening van Plopsaqua in maart hebben we intussen al meer dan 250.000 bezoekers mogen ontvangen.

Plopsa Coo

In Plopsa Coo heeft Dinoween voor absolute records gezorgd met maar liefst 60% meer bezoekers. Na het succes van de nieuwe attractie Dino Splash en de twee levensechte dino’s deze zomer, hebben we ook tijdens de halloweenperiode de dino’s een centrale plaats gegeven onder de noemer van Dinoween.

Jean-Luc Bertrand, parkmanager Plopsa Coo:
Ons thema Dinoween heeft in de herfstvakantie heel wat bezoeker naar Plopsa Coo gebracht. De bezoekers hebben met veel enthousiasme onze Park Rangers geholpen om de ontsnapte dino’s terug te vangen. Een mooie afsluiter van het seizoen dat ver boven onze verwachtingen ligt!

Plopsa Indoor Hasselt

Ook Plopsa Indoor Hasselt is tevreden over de voorbije herfstvakantie. Op weekdagen was er in het Theater een Halloweenshow met Piet Piraat en Berend Brokkenpap.

Carmine Frisenda, Operations & Merchandising Coördinator Plopsa Indoor Hasselt:
Ondanks het mooie herfstweer haalden we een groei van 7%. Het optreden van Piet Piraat op weekdagen van de herfstvakantie werd door iedereen gesmaakt!

Voor Plopsa zit het pretparkseizoen er nog niet volledig op. Alle Plopsa-parken, met uitzondering van Plopsa Coo en Holiday Park (Duitsland), blijven nog open tot het einde van de kerstvakantie.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
We zijn erg tevreden met deze cijfers. We ontvangen de volgende weken Sinterklaas en toveren het park in december om tot Winter Plopsaland. Ook in Plopsa Indoor Hasselt zijn er Sint Weekends en komt Kabouter Klus langs tijdens de kerstperiode. Na een succesvolle herfstvakantie hopen we dus ook op een mooie kerstvakantie!

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Voor 12 euro naar Plopsa dankzij Brantano

8 april 2015

2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

1 januari 2018

Plopsa Coo viert tiende verjaardag met K3

13 juli 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020