972.188 paaseitjes geraapt in de Plopsa-parken

Gepubliceerd op 28/03/2016 om 18:58

De paasvakantie werd feestelijk ingezet in de Plopsa-parken! Er werden maar liefst 1 miljoen paaseitjes voorzien om op paaszondag en -maandag uit te strooien.

Heel wat bezoekers kwamen opdagen om eitjes te rapen en zo hun steentje bij te dragen tot de reuzegrote paaseierenraap. Zonet werd in elk park de balans opgemaakt en meegedeeld dat zo goed als alle paaseitjes effectief geraapt werden.

De teller strandde op het einde van de paaseierenraap op 972.188 eitjes. Het officieel geregistreerde record bij het Guinness Book of Records staat op 501.000, bijna de helft minder dan het nieuwe Plopsa-record.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn dus fier dat we deze uitzonderlijke prestatie op ons palmares mogen schrijven en we willen al onze bezoekers dan ook van harte bedanken voor deze fantastische afgelopen twee dagen!

Alain Lannoo, Commercieel Directeur chocolademerk Jacques:
Ook voor ons was het een heel karwei aangezien paaseitjes niet in ons standaardassortiment zitten. Toen we de plannen van Plopsa vernamen om het wereldrecord te verbreken, hebben we echter geen moment getwijfeld en één miljoen paaseitjes geproduceerd. Goed voor bijna 7 ton lekkers!

Ook nu de paaseierenraap afgelopen is, staat er in de Plopsa-parken nog heel wat leuks op het programma tijdens de paasvakantie. Zo worden in Plopsaland De Panne alle bezoekers op 2, 3, 9 en 10 april getrakteerd op een knotsgekke liveshow van de echte Kabouter Plop in het Plopsa Theater. Op weekdagen verblijdt Maya de Bij hen met een kleurrijke show vol lenteplezier.

In Plopsa Indoor Hasselt maakt Kabouter Klus nog tot en met 10 april dagelijks zijn opwachting met een dagelijkse liveshow. Het park is uitverkocht op zaterdag 9 april.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Milka organiseert paaszoektocht in Plopsaland De Panne en Plopsa Coo

3 maart 2014

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo beleefden goede paasvakantie

21 april 2014

De zomer van Plopsa: deel 2: Plopsa Coo en Holiday Park

30 juni 2014

Holiday Park kondigt nieuwe maze aan voor Halloween Fright Nights

19 augustus 2019

Plopsaland De Panne wil extreme nieuwe achtbaan openen

12 augustus 2019

K3 stelt nieuwe single Jij bent mijn Gigi voor in Plopsaland De Panne

3 augustus 2019