972.188 paaseitjes geraapt in de Plopsa-parken

Gepubliceerd op 28/03/2016 om 18:58

De paasvakantie werd feestelijk ingezet in de Plopsa-parken! Er werden maar liefst 1 miljoen paaseitjes voorzien om op paaszondag en -maandag uit te strooien.

Heel wat bezoekers kwamen opdagen om eitjes te rapen en zo hun steentje bij te dragen tot de reuzegrote paaseierenraap. Zonet werd in elk park de balans opgemaakt en meegedeeld dat zo goed als alle paaseitjes effectief geraapt werden.

De teller strandde op het einde van de paaseierenraap op 972.188 eitjes. Het officieel geregistreerde record bij het Guinness Book of Records staat op 501.000, bijna de helft minder dan het nieuwe Plopsa-record.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn dus fier dat we deze uitzonderlijke prestatie op ons palmares mogen schrijven en we willen al onze bezoekers dan ook van harte bedanken voor deze fantastische afgelopen twee dagen!

Alain Lannoo, Commercieel Directeur chocolademerk Jacques:
Ook voor ons was het een heel karwei aangezien paaseitjes niet in ons standaardassortiment zitten. Toen we de plannen van Plopsa vernamen om het wereldrecord te verbreken, hebben we echter geen moment getwijfeld en één miljoen paaseitjes geproduceerd. Goed voor bijna 7 ton lekkers!

Ook nu de paaseierenraap afgelopen is, staat er in de Plopsa-parken nog heel wat leuks op het programma tijdens de paasvakantie. Zo worden in Plopsaland De Panne alle bezoekers op 2, 3, 9 en 10 april getrakteerd op een knotsgekke liveshow van de echte Kabouter Plop in het Plopsa Theater. Op weekdagen verblijdt Maya de Bij hen met een kleurrijke show vol lenteplezier.

In Plopsa Indoor Hasselt maakt Kabouter Klus nog tot en met 10 april dagelijks zijn opwachting met een dagelijkse liveshow. Het park is uitverkocht op zaterdag 9 april.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Eerste tarieven voor Plopsa-parken in 2018 nu online

16 november 2017

DreamLand geeft 5000 tickets weg voor klantendag in Plopsa Coo

17 mei 2013

Nieuwe attractie Plopsa Coo in het teken van dino’s

1 maart 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020