Abonnees genieten tot middernacht in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 12/07/2015 om 10:34

Plopsaland De Panne blaast dit jaar 15 kaarsjes uit en dat vierde het park gisteren (11 juli) met een speciale dag voor de abonnees. Mensen met een Plopsa-abonnement konden tot middernacht genieten van onder andere de attracties en optredens.

Het is een feestjaar voor Plopsaland De Panne: 15 jaar geleden opende aan de Belgische kust een nieuw themapark rond de figuren van Studio 100. Om die verjaardag te vieren, nodigde het park gisteren 10.000 abonnees uit voor een exclusieve avond.

Plopsaland De Panne was op 11 juli geopend tot 18u, maar opende anderhalf uur later opnieuw de deuren voor Plopsa FunCard-houders. Zij werden verwelkomd met hapjes en een drankje. Daarna waren er optredens van de XL-band (van de Samson en Gert shows), doedelzakspelers van Flemish Caledonian Pipes & Drums en Paul Bruna. De hele avond kregen abonnementhouders ook 25% korting op eten en souvenirs.

Doorlopend konden aanwezigen op het Dorpsplein smullen van allerlei hapjes, waaronder ook spirello’s: spiraalvormig gesneden aardappel op een stokje met smaak naar keuze. Ook de Plopsa-figuren waren aanwezig, zo ook Wizzy en Woppy, die hun rentree maakten.

Om 22u trok de Plopsa Parade, die extra magisch was omdat het al donker was, voor de tweede keer door het park. Na de Plopsa Parade was er een optreden van Out Of Service met Wendy Van Wanten.

Stipt om 23u10 verzamelden alle abonnees op het Dorpsplein voor het vuurwerk, dat muzikaal begeleid werd door Wendy Van Wanten en haar band. Daarna zorgde een foutje DJ voor een muzikale afsluiter.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Al onze abonnees hebben duidelijk genoten van deze avond. We zullen er dan ook een traditie van maken om jaarlijks een dergelijk exclusief evenement te organiseren.

Prinsessia Kasteel

Nadat vorige week de werken aan de dakconstructie van De Koffiekopjes startten, wordt er nu ook gewerkt aan de constructies voor het operatorhokje en een kasteeltoren. Op de vlakke daken is een dakbedekking gelegd en de voor de schuine daken zijn voorbereidingen getroffen. Aan de werfhekken aan de kant van de ROX-zone is een aankondigingsbord bevestigd.

De Plopsa-abonnees kregen als extra verrassing ook nog een rondleiding op de werf van het kasteel. Ze mochten een kijkje nemen in het kasteel, meer bepaald in de ruimte waarin het restaurant gevestigd zal zijn. Daar stonden enkele concepttekeningen, bouwfoto’s en een maquette.

In het restaurant, waar bezoekers aan tafel bediend zullen worden, komt een grote trap richting de eerste verdieping en prachtige kroonluchters (vergelijkbaar met die in de foyer van het Plopsa Theater). Op die eerste verdieping zullen de kamers van de 5 prinsessen te vinden zijn.

Walk of Fame

Het was vanavond ook het ideale moment voor een nieuwe ster op de Walk of Fame voor het Plopsa Theater, dacht Plopsa. Deze keer ging de ster naar Wendy Van Wanten, die tijdens De Nacht van de Abonnees ook optrad in het park.

Wendy Van Wanten:
Ik ben in de zevende hemel met mijn steronthulling. Ik breng regelmatig een bezoekje aan het park en vind het dan ook heel bijzonder dat ik hier m’n eigen plekje krijg.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Ploptuin

ROX-zone

Anubis-zone

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne opent achtbaan en darkride in nieuwe zone

18 mei 2018

Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

11 oktober 2017

Plopsa zit samen met centrum voor gelijkheid van kansen

27 april 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020