Achtbanen Plopsaland en Holiday Park vallen in de prijzen

Gepubliceerd op 08/05/2018 om 12:04

Volgens de gespecialiseerde website Theme Park Review staan in Plopsaland De Panne de beste achtbanen van België. Ook het Duitse Holiday Park gooide met Expedition GeForce opnieuw hoge ogen op wereldvlak.

Plopsaland De Panne heeft de beste Belgische achtbanen in huis. Zowel Heidi The Ride – de houten achtbaan die vorig jaar de deuren opende – als Anubis The Ride vielen in de prijzen bij de eerste editie van de TPR Coaster Poll, georganiseerd door de bekende Amerikaanse pretparkwebsite Theme Park Review. Meer dan 350 kenners deelden daarvoor punten uit aan alle achtbanen ter wereld.

Anubis The Ride, de launch coaster van Plopsaland die bezoekers in 2 seconden naar een snelheid van 90 km/u lanceert, is de beste Belgische stalen achtbaan. Heidi The Ride eindigde net buiten de top 100 en werd gekroond tot beste houten achtbaan van ons land. In september vorig jaar mocht Heidi The Ride al een prijs ontvangen voor beste nieuwe achtbaan.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we over de twee beste achtbanen van België beschikken. Dat we met Heidi The Ride ook al meteen in de prijzen vallen, is een leuke verrassing gezien de achtbaan pas vorig jaar in april haar deuren opende!

Lees ook: Heidi The Ride haalt eerste internationale award binnen

Ook het Duitse Plopsa-park Holiday Park mocht een prijs ontvangen. Expedition GeForce valt 17 jaar na de opening duidelijk nog steeds in de smaak bij pretparkliefhebbers. De megacoaster mag zich de beste achtbaan van Duitsland en de 7e beste ter wereld noemen. In de achtbaan bereik je een topsnelheid van 120 km/h.

Bronnen: Persbericht Plopsa, Theme Park Review

Gerelateerd nieuws

‘Fiësta Latina’-nocturnes vallen in de smaak bij Holiday Park-bezoekers

14 augustus 2013

Veel nieuwtjes op de seizoensstart van Holiday Park!

23 maart 2013

Holiday Park sluit achtbaan ‘Superwirbel’

16 oktober 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Heidi The Ride haalt eerste internationale award binnen