Antwerpen grootste kanshebber voor Plopsaqua

Gepubliceerd op 14/01/2017 om 11:04

Het gaat de goede richting uit met de nieuwe vestigingen van Plopsaqua. De komende jaren moeten er in ons land twee nieuwe zwembaden komen naar model van Plopsaqua De Panne.

De populariteit van Plopsaqua is op vele vlakken zichtbaar. Zo is het zwembad naast Plopsaland De Panne dit jaar elke dag geopend, op vraag van bezoekers. Daarnaast is er ook vanuit heel wat binnen- en buitenlandse gemeenten interesse in een Plopsa-zwembad op hun grondgebied.

Antwerpen, Mechelen en Landen-Hannuit werden geselecteerd uit een lange lijst van gemeenten. De kans dat er ook effectief een waterpark komt, lijkt het grootst in Antwerpen. Dat zegt Studio 100-CEO Hans Bourlon vandaag in Gazet van Antwerpen.

Als de Antwerpse Plopsaqua-vestiging er komt, zal die gebouwd worden op de site van skipiste Zondal in Deurne, dat eind vorig jaar noodgedwongen de deuren moest sluiten. Net zoals destijds in De Panne zal de bouw zo’n 1,5 jaar duren. Wanneer die kan beginnen is nog niet bekend, maar van zodra de stad Antwerpen toestemming geeft, wil Plopsa zo snel mogelijk beginnen bouwen.

Hans Bourlon, CEO Studio 100:
We willen niet zomaar een zwembadje aanleggen. We mikken op een bijzonder waterpark waarvoor mensen bijvoorbeeld bereid zijn om een uur onderweg te zijn.


De opening van Plopsaqua De Panne op 22 maart 2015

Eind vorig jaar liet Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, weten dat Plopsaqua Deurne geen kopie zal worden van ‘het origineel’ in De Panne. Het nieuwe waterpark zal veel groter worden en niet in het teken staan van slechts één Studio 100-figuurtje. Sinds kort staan er in het waterpark van Plopsaland, dat voornamelijk gethematiseerd is naar een Wickie de Viking-thema, ook beelden van andere figuren.

Studio 100 en Plopsa bekijken nog of zowel Antwerpen als Mechelen een eigen Plopsa-zwembad kunnen krijgen. In Mechelen zou Plopsaqua er kunnen komen naast Technopolis of langs de E19 tegenover de fabriek van Procter&Gamble, al zijn de plannen daar nog niet zo ver gevorderd.

Nu de plannen voor het Antwerpse waterpark concreter lijken te worden, ziet het er naar uit dat er in de Rupelstreek, op enkele kilometers van Deurne, geen Plopsaqua zal komen. Dat project kwam er al vrij snel na de opening van Plopsaqua De Panne in maart 2015.

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerd nieuws

Plopsa mag geen zwembad bouwen in Deurne

2 oktober 2017

Plopsa lanceert website voor Plopsaqua

12 februari 2015

Vlaamse Regering zegt ‘ja’ tegen Plopsaqua Mechelen

22 juli 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020