Antwerpse Plopsa-tram onderweg naar Holiday Park

Gepubliceerd op 19/07/2017 om 17:55

Vandaag werd de onlangs door Plopsa aangekochte tram uitgezwaaid. De tram reed jarenlang door Antwerpen en wordt nu naar Holiday Park getransporteerd.

Het ‘uitzwaaien’ van de tram gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. Ook Kabouter Plop was voor de gelegenheid afgezakt naar de loods in Antwerpen, waar deze en andere afgedankte tramstellen opgesteld stonden.

Plopsa wil de tram neerzetten in Holiday Park, het Plopsa-pretpark in Duitsland. Daar zal het Vlaamse icoon een plaats krijgen nabij Holly’s Rijschool, het verkeerspark voor kinderen, en er dienst doen als horecapunt. Daarvoor zal de tram wel eerst ontmanteld moeten worden.

Het gevaarte van 14,5 meter lang is ondertussen al onderweg naar Duitsland. Via een speciaal transport wordt de tram, die maar liefst 16 ton weegt, over de weg vervoerd.


Van links naar rechts: Roger Kesteloot (De Lijn), Steve Van den Kerkhof, Kabouter Plop en Ben Weyts

Dat Plopsa een authentieke Antwerpse tram op de kop heeft kunnen tikken, is vrij uniek. De Lijn veilt in totaal slechts 10 zogenaamde PCC-trams uit de jaren 60. Tijdens de eerste veiling werd er 69 keer geboden op twee trams. Eén daarvan is door Plopsa gekocht voor 6.750 euro. Door het grote succes heeft De Lijn nu beslist om een tweede veiling te openen.

Voor de veiling van vorige maand werden ook een aantal foto’s van het interieur en exterieur van de Plopsa-tram vrijgegeven. Die zijn te vinden in ons artikel van 16 juni 2017.

Bron: Persbericht Plopsa

Foto's

Gerelateerd nieuws

Holiday Parks Expedition GeForce is beste achtbaan van Europa

11 september 2016

Holiday Park gooit Halloween over andere boeg

18 september 2015

Abonnementen tijdelijk te koop in geschenkverpakking

9 december 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020