De Nederlandse gemeente Apeldoorn, op zo'n 75 kilometer ten zuiden van Plopsa Indoor Coevorden, is geïnteresseerd in de bouw van een nieuw Plopsa-park in hun gemeente. Dat meldde nieuwssite 'deStentor' afgelopen weekend. Een stuk landbouwgrond naast een snelweg, dat al jaren eigendom is van de gemeente Apeldoorn, zou de perfecte locatie zijn voor een nieuw themapark van de Plopsa-groep."> De Nederlandse gemeente Apeldoorn, op zo'n 75 kilometer ten zuiden van Plopsa Indoor Coevorden, is geïnteresseerd in de bouw van een nieuw Plopsa-park in hun gemeente. Dat meldde nieuwssite 'deStentor' afgelopen weekend. Een stuk landbouwgrond naast een snelweg, dat al jaren eigendom is van de gemeente Apeldoorn, zou de perfecte locatie zijn voor een nieuw themapark van de Plopsa-groep."> De Nederlandse gemeente Apeldoorn, op zo'n 75 kilometer ten zuiden van Plopsa Indoor Coevorden, is geïnteresseerd in de bouw van een nieuw Plopsa-park in hun gemeente. Dat meldde nieuwssite 'deStentor' afgelopen weekend. Een stuk landbouwgrond naast een snelweg, dat al jaren eigendom is van de gemeente Apeldoorn, zou de perfecte locatie zijn voor een nieuw themapark van de Plopsa-groep.">

Apeldoorn wil nieuw Plopsa-park in gemeente

Gepubliceerd op 09/09/2013 om 19:45

De Nederlandse gemeente Apeldoorn, op zo’n 75 kilometer ten zuiden van Plopsa Indoor Coevorden, is geïnteresseerd in de bouw van een nieuw Plopsa-park in hun gemeente. Dat meldde nieuwssite ‘deStentor’ afgelopen weekend. Een stuk landbouwgrond naast een snelweg, dat al jaren eigendom is van de gemeente Apeldoorn, zou de perfecte locatie zijn voor een nieuw themapark van de Plopsa-groep.

Een stuk landbouwgrond dat gelegen is naast een snelweg die door de gemeente Apeldoorn loopt, zou volgens de gemeente de perfecte locatie zijn voor een nieuw Plopsa- of Landal-park. Het gemeentebestuur van Apeldoorn heeft al een aantal grote bedrijven gevraagd of ze interesse hadden in het stuk grond, maar die waren niet happig om het voorstel.


locatie van het landbouwgebied

In het gebied heeft de gemeente veel grond gekocht, ooit met de bedoeling er een bedrijventerrein te maken. Dat is er nooit van gekomen, maar de grond is nog steeds in bezit van Apeldoorn. Burgemeester John Berends zou de grond graag gebruikt zien worden voor een nieuw en mooi project, al dan niet tijdelijk.

Plopsa heeft op dit moment nog niet gereageerd op dit nieuws.

Gerelateerd nieuws

Eerste vaart Plopsa-luchtballon ten voordele van goed doel

6 juni 2017

Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

16 augustus 2016

Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker

19 december 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020