Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

Gepubliceerd op 23/03/2018 om 12:57

Plopsa Coo opent volgende week de deuren met een attractie minder. De Octopus, gelegen achterin het park, zal nu Frankrijk doorkruisen en er aan kermissen deelnemen.

Dat blijkt uit foto’s die op Facebook verschenen. De foto’s tonen hoe de Octopus in Plopsa Coo ontmanteld werd en er een lege vlakte achterblijft in themadeel Place Sequoia. Op dat plein stond de attractie sinds 2010, nadat Plopsa ze twee jaar eerder kocht van een kermishandelaar. Afgelopen weekend vond de afbraak plaats.

Na net geen 10 jaar in het Waalse Plopsa-park krijgt de attractie van het type polyp een nieuw leven in Frankrijk onder de naam Crazy Kraken. Daar zal de attractie opnieuw langs kermissen reizen, vertelt de nieuwe eigenaar.

Lees ook: Ontmanteling De Vleermuis begonnen in Plopsaland De Panne

De attractie is inmiddels ook weggehaald op de officiële website van het park. Het is nog niet bekend of Plopsa Coo een nieuwe attractie plant op de plaats van de Octopus. Plopsa Coo begint het nieuwe pretparkseizoen volgende week; op zaterdag 31 maart.

Eerder dit jaar nam ook Plopsaland De Panne al afscheid van een attractie. Achtbaan De Vleermuis werd wegens een te lage capaciteit verkocht aan een niet-Europees pretpark. In de plaats komt voorlopig een groene zone met picknicktafels.

Bron: Manège Crazy Kraken

Gerelateerd nieuws

Plopsa organiseert ludieke actie rond verkiezingen

20 mei 2014

Eerste tarieven voor Plopsa-parken in 2018 nu online

16 november 2017

Plopsa-parken beleven uitstekende juli-maand

1 augustus 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Ontmanteling De Vleermuis begonnen in Plopsaland De Panne