AZ Sint-Augustinus Veurne opent vernieuwde kinderafdeling in Plopsa-thema

Gepubliceerd op 13/04/2016 om 17:19

Vandaag werd de gloednieuwe Plopsa-gethematiseerde kinderafdeling in het ziekenhuis te Veurne op feestelijke wijze geopend door Kabouter Plop, Maya de Bij en CEO Steve Van den Kerkhof.

Het AZ Sint-Augustinus Veurne is aan een grondige transformatie bezig. Zo kreeg de pediatrie van het ziekenhuis een volledig nieuw kleedje aangemeten. De vernieuwde afdeling werd vandaag op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van onder andere Peter Roose (burgemeester Veurne), Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa Group), Dr. An-Sophie Moring (diensthoofd pediatrie), Bert Cleuren (verpleegkundig directeur), Maya de Bij en Kabouter Plop.

De muren, ramen en deuren van de pediatrie werden bekleed met vrolijke bestickering en in alle kamers werden Plopsa-figuren geïntegreerd. Daarnaast is ook de speelruimte van de afdeling opgefleurd met leuke decoratie en in de centrale inkomhal van het ziekenhuis staat een groot standbeeld van Kabouter Plop.

Alle kinderen die verblijven op de pediatrie worden bovendien voorzien van een leuk geschenkje en een Plopsa-drinkbeker.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Onze figuren sieren al geruime tijd de muren van de pediatrie. Met de renovatie van de kinderafdeling hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze volledig te thematiseren. We willen het verblijf van kinderen zo aangenaam mogelijk maken. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de regio!

Dr. An-Sophie Moring, diensthoofd pediatrie:
De dienst was dringend aan renovatie toe. Wegens krappe budgetten was het voor ons helaas niet mogelijk om geld vrij te maken voor extra decoratie. Het is echter een grote hulp dat we bij een eerder onprettige ervaring, zoals een ziekenhuisopname, kinderen kunnen opvangen in een omgeving die de aandacht kan wegnemen van het ziek zijn. Deze kindvriendelijke omgeving, die we met dank aan Plopsa krijgen, creëert rust en vertrouwen. Ook voor de zorgverleners is het gemakkelijker werken als kinderen op hun gemak zijn.

Aan krant Het Laatste Nieuws liet Steve Van den Kerkhof weten dat hij open staat voor een vervolg op dit project: “Mochten er nog ziekenhuizen zijn in de buurt van één van onze Plopsa-parken die een gelijkaardig project willen, dan zijn we zeker bereid om te overleggen.”

Bronnen: persbericht Plopsa, Het Laatste Nieuws

Foto's

Gerelateerd nieuws

Investeerder heeft plannen voor Plopsa-park in Tsjechië

29 september 2017

Nieuwe overname Studio 100 opent perspectieven voor Plopsa

25 januari 2017

Plopsa FunCard Cadeaubox opnieuw te koop

6 april 2016

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020