Beeld Kabouter Plop gestolen in Coevorden

Gepubliceerd op 05/04/2010 om 21:46

Het beeld van Kabouter Plop dat Plopsa neerzette in het Nederlandse dorp Dalen, vlakbij Plopsa Indoor Coevorden, is gestolen. Het beeld zou bij de opening van het indoorpark er een plaats krijgen.

Vrijdagnacht hebben onbekenden het Kabouter Plop-beeld dat in Dalen (Coevorden, Nederland) stond, gestolen. Het beeld werd er geplaatst door Plopsa ter promotie van Plopsa Indoor Coevorden, het gloednieuwe Plopsa-indoorpark dat eind deze maand de deuren opent. Stichting Dalen Promotie kreeg het beeld tijdelijk in bruikleen en zou later een plaatsje krijgen in het park.

Iconisch

Ieder Plopsa-park had bij de opening een Plop-beeld: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo. Ook de externe winkels in het Wijnegem Shopping Center en de Hasseltse Demerstraat hadden er één. Plopsa hoopt dat het beeld snel teruggevonden wordt, want tijd om een nieuw beeld te laten maken, is er niet meer.

Henk de Jonge, voorzitter Stichting Dalen Promotie:
Hopelijk is dit een grap en duikt de pop nog weer op. Het was een fantastisch mooi ding. Hij moet er bewust afgezaagd zijn. Hij zat vastgeschroefd én vastgelast.

Daarom doet Plopsa een oproep naar getuigen. De groep roept iedereen die een tip heeft op om een mail sturen naar info@plopsa.be. Waardevolle tips zullen dan onmiddellijk doorgegeven worden aan de politie. Diegene die de doorbraakgevende tip levert, wordt beloond met vier jaarabonnementen.

Geen actie van Plopsa

Binnenkort start er in de omgeving van Coevorden een zoektocht naar Kabouter Plop-beeldjes. De wedstrijd is een actie van de provincie Drenthe die daarmee het kindvriendelijke karakter van de provincie in de kijker zetten. Die actie heeft niets te maken met de diefstal van het standbeeld, laat Plopsa weten.

Gerelateerd nieuws

Goedkopere Plopsa-tickets bij Brantano

5 juni 2013

Hans Bourlon en BV’s met de fiets naar Nederland

9 september 2009

2019 brengt heel wat nieuwe evenementen voor de Plopsa-parken

25 december 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020