Belgische Plopsa-parken behalen nieuw bezoekersrecord tijdens kerstvakantie

Gepubliceerd op 04/01/2016 om 16:39

Plopsa blikt ontzettend tevreden terug op de voorbije kerstvakantie. Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne en Plopsa Indoor Hasselt ontvingen samen maar liefst 150.000 bezoekers. Dat is een stijging van 31% procent in vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar, goed voor een nieuw record.

Meer dan 102.000 Plopsa-fans brachten afgelopen kerstvakantie een bezoek aan Winter Plopsaland in De Panne. Dat is maar liefst 30% meer in vergelijking met vorig jaar, dat toen reeds een absoluut recordjaar was.

Plopsaland De Panne

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
We hebben ook dit jaar alles uit de kast gehaald om het park volledig om te toveren in een prachtig winterwonderland met feeërieke verlichting, een ijspiste, een lichtjesparade, honderden kerstbomen en talloze knisperende kampvuren. Daarnaast was het evenement Ketnet Kerst met speciale animatie in het Stambosthema een echte publiekstrekker. Ook het pas geopende Prinsessia Kasteel en het daarin ondergebrachte restaurant vielen duidelijk in de smaak!

Plopsaqua De Panne

Het nieuwe waterpark Plopsaqua De Panne, dat recent nog werd bekroond tot Beste Zwembad van het Jaar, blijft enorm populair. Het zwembad heeft een winterthema en leent zich dus perfect voor een bezoek tijdens de kerstvakantie.

Mike Sarrazijn, parkmanager Plopsaqua De Panne:
De bezoekersaantallen van Plopsaqua liggen al sinds de opening in maart ver boven de verwachtingen. Ook tijdens de kerstperiode vonden een mooi aantal bezoekers hun weg naar ons waterpark!

Plopsa Indoor Hasselt

Ook Plopsa Indoor Hasselt blikt terug op een uiterst succesvolle kerstvakantie. Tijdens deze periode werden alle kinderen dagelijks getrakteerd op een liveshow van de echte Kabouter Klus. Het speciale showprogramma en de winterse gezelligheid resulteerde in mooie cijfers. Het aantal bezoekers dat hun weg vond is status quo ten opzichte van vorig jaar, dat toen een erg goed jaar was in vergelijking met voorgaande jaren.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn uitermate tevreden met dit nieuw record. Het weer was uitzonderlijk gematigd waardoor het ideaal was om ons themapark in De Panne te bezoeken of de weg op te gaan om een duik te nemen in het waterpark Plopsaqua De Panne of Plopsa Indoor Hasselt te bezoeken. Bovendien zorgen we ervoor dat onze bezoekers de ultieme kerstsfeer kunnen beleven in onze parken door de aangepaste programmatie en extra animatie. Dat heeft als resultaat dat mensen ook tijdens de koudere dagen graag afzakken naar één van onze parken!

Plopsaland De Panne is vanaf vandaag gesloten tot en met zaterdag 26 maart. Vanaf zondag 27 maart staan de deuren van het park weer open voor alle bezoekers. Mayaland Indoor in De Panne is wel elk weekend en de hele krokusvakantie open. Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaqua De Panne zijn het hele jaar doorlopend geopend.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Meer bezoekers voor Plopsa-parken tijdens herfstvakantie

3 november 2019

Speciale acties bij Plopsa-parken tijdens winter

9 januari 2016

Maya’s Wereld opent dit weekend in Plopsa Indoor Hasselt

16 december 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020