Belgische Plopsa-parken ontvangen 18% meer bezoekers

Gepubliceerd op 29/08/2015 om 07:52

Plopsa blikt tevreden terug op de maanden juli en augustus. Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo kennen samen een stijging van maar liefst 18%, een absoluut record!

Plopsa is het jaar gestart met heel wat investeringen. Naast het prestigieuze waterpark Plopsaqua De Panne, werd er ook geïnvesteerd in een grondige make-over van het Kermisplein in Plopsaland De Panne en de nieuwe waterattractie Dino Splash in Plopsa Coo. Allemaal zaken die de bezoekers weten te appreciëren, want de groep noteerde afgelopen zomer een recordstijging van 18%.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Een mooier geschenk van onze bezoekers voor onze 15e verjaardag hadden we niet kunnen wensen. Het is fijn te zien dat de vele investeringen in attracties, thematisering, maar ook shows en evenementen hun vruchten afwerpen.

Ook de komende jaren blijft Plopsa investeren, dit najaar opent Plopsaland De Panne het kasteel van Prinsessia en volgende week start de bouw van een nieuwe houten coaster.

Plopsaland De Panne

Het grootste pretpark van België, Plopsaland De Panne, beleeft een recordjaar. Het park mocht afgelopen zomervakantie bijna 500.000 bezoekers verwelkomen.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
We hebben hard gewerkt aan kwalitatieve shows en evenementen met onder andere Prinsessia, Ghost Rockers en de felgesmaakte Samson en Gert Zomershow. De nocturnes in Frans of Braziliaans kleedje, met een stevig vuurwerk als afsluiter, waren een enorm succes. De combinatie show en attracties zorgt voor een nog grotere funfactor.


de feestelijke Samson en Gert Zomershow trok heel wat bezoekers

Plopsaqua De Panne

Het nieuwe waterpark Plopsaqua in Plopsaland De Panne mocht in juli en augustus ruim 100.000 bezoekers verwelkomen.

Mike Sarrazijn, parkmanager Plopsaqua De Panne:
We hadden ons geen betere start kunnen inbeelden. Dit ligt ver boven onze verwachtingen.

Plopsa Indoor Hasselt

Niet alleen de outdoorparken waren afgelopen zomer erg in trek, ook Plopsa Indoor Hasselt mocht heel wat bezoekers ontvangen. Het park kreeg evenveel bezoekers over de vloer als vorige zomer.

Carmine Frisenda, operations verantwoordelijke Plopsa Indoor Hasselt:
Ondanks de redelijk mooie zomer haalden we een status quo met 2014, ons beste jaar ooit. Het toont aan dat de bezoekers de investeringen van de voorbije jaren in de Buitenzone weten te appreciëren. Ook bij mooi weer is Plopsa Indoor een leuk dagje uit.

Plopsa Coo

De nieuwe attractie Dino Splash in Plopsa Coo is een absolute voltreffer. Het park aan de voet van de bekende Watervallen van Coo heeft er met 40.000 bezoekers meer dan vorig jaar een absolute topzomer opzitten.

Jean-Luc Bertrand, parkmanager Plopsa Coo:
Onze nieuwste aanwinst lokte deze zomer heel wat nieuwsgierigen. Ook de nieuwe themafiguren, twee levensechte dino’s, zijn heel populair! Heel wat bezoekers schuiven met plezier aan voor een dinoselfie. We hopen dat de hype nog even blijft aanhouden, want tijdens de herfstvakantie vieren we hier voor het eerst Halloween, onder de noemer van Dinoween.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

ROX nu ook in Plopsa Coo te vinden

15 augustus 2014

Krijg korting bij Plopsa met je Kids at the Movies-ticket!

29 augustus 2014

Plopsa FunCard Geschenkdoosjes in het nieuw

1 augustus 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020