Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

Gepubliceerd op 08/06/2020 om 09:30

Plopsaland De Panne opent op woensdag 1 juli opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Ook de andere Belgische Plopsa-parken, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zullen dan weer toegankelijk zijn.

Plopsa heeft de afgelopen periode hard gewerkt om haar parken op een veilige manier toegankelijk te maken. Extra hygiënemaatregelen, anderhalve meter afstand, een beperkte bezoekerscapaciteit en verplichte online reservatie zijn de norm. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is vandaag gestart.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Om de maatregelen op een speelse manier aan onze bezoekers over te brengen, hebben we de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ opgezet, een informatieve instructievideo met Samson & Marie. Op die manier zijn we ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijden een veilig, maar vooral gezellig dagje Plopsa kunnen bieden.

Bezoekers worden gevraagd vooraf online hun tickets op datum te reserveren, gezien het park een gelimiteerd aantal bezoekers binnenlaat om de maatregelen rond social distancing optimaal te kunnen garanderen. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is vandaag gestart via de website.

Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren. Zo zal er voor de online reservering op de website drie opties getoond worden met ‘ik heb nog geen ticket’, ‘ik heb een ticket en wil reserveren’ en ‘ik heb een abonnement’. Abonnementen en tickets die tijdens de sluitingsperiode zijn vervallen, zijn automatisch verlengd.

Social distancing

Naast de gelimiteerde bezoekerscapaciteit en het verplichte online reserveren, worden uiteraard ook andere richtlijnen goed in acht genomen. Zo is er extra communicatie en signalisatie voorzien en kunnen, indien nodig, ook preventiemedewerkers ingezet worden die bezoekers aan de richtlijnen herinneren. De wachtrijen zijn, waar nodig, langer gemaakt en markeringen zijn voorzien waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst.

Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met de figuren, specifieke evenementen, vuurwerken en shows. Voor de shops en restaurants gelden dezelfde regels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.

Alle Plopsa-parken weer open

Naast Plopsaland De Panne, zullen ook het waterpark Plopsaqua De Panne, het indoorpark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, het Plopsa-park gelegen in de Belgische Ardennen, hun deuren heropenen op woensdag 1 juli.

Tickets en informatie over hoe je veilig naar de Plopsa-parken kan, vind je via de website van Plopsa.

Bron: Persbericht Plopsa

Video

Gerelateerd nieuws

Milka organiseert paaszoektocht in Plopsaland De Panne en Plopsa Coo

3 maart 2014

Plopsa Coo organiseert opnieuw nocturnes en Halloween

18 februari 2015

Goedkopere Plopsa-tickets bij Brantano

5 juni 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020