Belgische pretparken zitten samen over rookverbod

Gepubliceerd op 28/06/2016 om 10:35

De Belgische pretparken beraden zich momenteel over hun rookbeleid. Ieder park bepaalt nu zelf de regels rond roken, maar dat willen ze in de toekomst anders zien.

In de Plopsa-parken is het al een hele tijd verboden om te roken in wachtrijen, restaurants, winkels, toiletten en gebouwen. In de indoorparken, Mayaland en Plopsaqua geldt een algemeen rookverbod. Ook elektronische sigaretten zijn er verboden. In andere Belgische pretparken gelden er andere, maar wel gelijkaardige regels.

De pretparkindustrie wil die verschillende regelgeving nu aanpakken. De Belgische parken hebben overleg gepleegd over een rookverbod. Ze willen dat alle pretparken een zelfde rookbeleid hanteren. Een algemeen rookverbod komt er voorlopig nog niet, maar Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof sluit dat in de toekomst niet uit. De aangepaste regelgeving komt er in het belang van de kinderen.

Het rookverbod in de speeltuinen wordt niet door iedereen nageleefd, stelde VTM NIEUWS vast. Plopsa gaat nu extra bordjes plaatsen en dit in het parkreglement opnemen om mensen hierop attent te maken.

Bronnen: VTM NIEUWS, Plopsa

Gerelateerd nieuws

Herfstvakantie lokte 135.000 bezoekers naar Belgische Plopsa-parken

6 november 2016

Plopsa Coo organiseert opnieuw nocturnes en Halloween

18 februari 2015

Plopsa-parken introduceren vegetarisch aanbod

24 maart 2016

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020