Boomstammetjes Plopsaland De Panne krijgen dinothema

Gepubliceerd op 02/10/2018 om 11:59

Plopsaland De Panne gaat De Boomstammetjes een grondige upgrade geven. De waterattractie krijgt een nieuw thema, maar de vernieuwing gaat verder met onder meer een verplaatste ingang.

Samson en Gert sieren vanaf midden 2019 niet langer De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne. De log flume van Mack Rides, die bijna 30 jaar lang omgeven werd door een kasteel, wordt op dit moment volledig gestript. Vandaag onthulde Plopsa het nieuwe thema van de attractie.

Vanaf de zomer van 2019 kunnen bezoekers een bootvaart maken door een landschap vol dinosaurussen en vulkanen. Na een tocht door een junglegebied – waar ook achtbaan De Draak en de Plopsa Express doorheen gaan – komen bezoekers bovenaan de eerste helling in de krater van een uitbarstende vulkaan terecht. De vaargeul zal in dat gedeelte dan ook oranje geschilderd worden. Daarna vaar je door een mistige omgeving naar de grote lift, waarvan het hoogste deel overkapt zal worden. Langs de baan komen diverse dino-animatronics, rotsen en planten te staan.

Lees ook: Boomstammetjes in Plopsaland De Panne krijgen volledige make-over


Zo zullen De Boomstammetjes er vanaf volgend jaar uitzien

Verder zal de ingang van de attractie verplaatst worden, waardoor die net buiten het Kasteelplein in de buurt van de Mega Mindy-zone komt te liggen. Vervolgens beginnen bezoekers aan een wandeltocht op een houten brug door een groen gebied, om uiteindelijk aan te komen in het instapstation dat zich onder een steen bevindt. Met de make-over is een investering gemoeid van 5 miljoen euro.

In de hele attractie wordt zo’n 5.000 m2 spuitbeton verwerkt: “Dit is ongezien voor Plopsa én in België”, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof aan Plopsa Fans.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
De Boomstammetjes wordt een echte belevingsattractie. Naast de sensatie die bezoekers ervaren door de twee grote drops die de attractie maakt, zullen er heel wat belevingselementen toegevoegd worden aan de attractie door een ver doorgedreven thematisering.

Het project kreeg de voorlopige werktitel Dino Splash mee, die doet denken aan de waterattractie in Plopsa Coo uit 2015. Wellicht komt er in Plopsaland De Panne een meet and greet met dino’s, vergelijkbaar met Plopsa Coo.

De Boomstammetjes is één van de oudste attracties van Plopsaland. De attractie werd in 1989 geopend in het toenmalige Meli-Park onder de naam Splash en was de hoogste boomstamattractie van Europa. Later werd de attractie nog hernoemd naar Het Kasteel van Koning Samson en De Boomstammetjes.

2019 wordt een druk jaar voor Plopsaland De Panne. In april staat de opening van de K3 Rollerskater gepland en wordt er gebouwd aan het Plopsa Hotel. Plopsa hoopt in datzelfde jaar ook te beginnen met de bouw van de eerste vakantiehuisjes op de Plopsa Camping.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Gamma en TROS vieren in Plopsaland De Panne

26 juni 2013

Plopsa maakt namen van attracties in Wickie-zone bekend

26 november 2012

Plopsa-parken presenteren tal van nieuwigheden deze zomer

20 juni 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Boomstammetjes in Plopsaland De Panne krijgen volledige make-over