Bouw hotel in Plopsaland De Panne gaat de hoogte in

Gepubliceerd op 24/12/2018 om 12:34

In Plopsaland De Panne wordt druk gewerkt aan de bouw van het Plopsa Hotel. Onlangs verscheen op de werf een grote kraan die het bouwen van het hotel binnenkort de hoogte in zal laten gaan.

Sinds enkele dagen staat er een grote kraan in Plopsaland De Panne. Die moet er mee voor zorgen dat de bouw van het drie verdiepingen tellende Plopsa Hotel op korte termijn veel vooruitgang maakt. Een tweede kraan staat klaar ter hoogte van de De Pannelaan om opgebouwd te worden. Enkele maanden geleden startten ook al de werken aan de funderingen en ondergrondse parkeerplaats.

De omheining rond de bouwwerf werd onlangs opgesmukt met nieuwe werfdoeken. Aan de hand van de concepttekeningen die erop staan, kunnen bezoekers die er langs wandelen zich al een beeld vormen van hoe het afgewerkte hotel er zal uitzien.

Lees ook: Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

Plopsaland De Panne wil in 2020 de eerste gasten kunnen ontvangen in het Plopsa Hotel. Er komen 117 kamers met Studio 100-details, een buffetrestaurant voor zo’n 350-tal bezoekers en twee bars. Blikvanger van de hotellobby wordt een theater, dat zich in de hoogte over de drie verdiepingen zal uitstrekken. Met de bouw van het Plopsa Hotel is 20 miljoen euro gemoeid.

Dino Splash

Ook op andere plaatsen in het park wordt niet stilgezeten. Nu het oude kasteel van De Boomstammetjes al even weg is, werd ook begonnen aan de sloop van het stationsgebouw. De voorgevel van dat gebouw is al volledig weg, net zoals het houten podium dat jarenlang voor de attractie stond. Nieuwsgierige bezoekers worden op afstand gehouden door gethematiseerde werfdoeken.

Waar tot voor kort de afbraak van het kasteel aan de gang was, is onlangs beton gestort voor de enorme vulkaankrater waar de bootjes van de Dino Splash langs en door zullen varen. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Big en Betsy Hoeve

Piratenzone

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw hotel Plopsaland De Panne gaat razendsnel

17 maart 2019

Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

19 september 2018

Eerste markeringen voor Plopsa Hotel gespot in Plopsaland De Panne

28 januari 2018

Nieuwe scare zones tijdens Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne

3 september 2019

Gert Verhulst gevierd tijdens laatste Samson & Gert Zomershow

24 augustus 2019

Holiday Park kondigt nieuwe maze aan voor Halloween Fright Nights

19 augustus 2019

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020
UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne