Bouw hotel Plopsaland De Panne gaat razendsnel

Gepubliceerd op 17/03/2019 om 19:12

De bouw van het Plopsa Hotel gaat razendsnel. Enkele weken na het afdekken van de ondergrondse verdieping, staat ook de ruwbouw van verdieping 1 er al.

Op de werf van het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne is sinds enkele weken heel wat beton te vinden. Bouwbedrijf Furnibo, dat verantwoordelijk is voor de ruwbouw, is er bezig met de eerste verdieping van een deel van het gebouw. Het gaat om de vleugel die het dichtst bij het park gelegen is, waardoor de werken nu ook goed te volgen zijn vanaf het inkomplein en het Dorpsplein van Plopsaland De Panne. Het doek boven de ingang van het park is ook deels losgemaakt.

Op de plaats waar later het hoofdgebouw komt, staan sinds enkele dagen een tiental betonnen palen. Mogelijk maken deze deel uit van het theater, dat centraal in het hotel komt te liggen. Van het hoofdgebouw met torentjes op iedere hoek, zijn ook de contouren al duidelijk te zien.

Lees ook: Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

De eerste verdieping aan de kant van het Dorpsplein is al zichtbaar

Na de zomer begonnen de graafwerken voor de ondergrondse verdieping van het hotel, die enkele weken geleden al werd afgedekt. Daar zullen zich onder meer de parkeergarage voor 39 auto’s, een wijnbar en personeelsruimtes bevinden. Ook de in- en uitrit van de parkeerplaats is al duidelijk te zien. De personeelsparking van Plopsaland De Panne doet tijdelijk dienst als werfparking.

Drie fasen

De bouw van het hotel verloopt in drie fasen. Daarvoor werden drie bouwkranen opgetrokken, die elk aan een eigen vleugel van het hotel bouwen. Op die manier kan de bouwperiode met zes maanden ingekort worden. Als alles volgens plan verloopt, moet de ruwbouw van het Plopsa Hotel eind dit jaar klaar zijn.

In de zomer van 2020 moeten de eerste gasten blijven overnachten in het Plopsa Hotel. Dat zal kunnen in één van de 117 kamers, waarvan 25 suites. Er komen themasuites van onder meer Piet Piraat, Kabouter Plop en K3. Daarnaast zijn er ook plannen voor het Plopsa Holiday Resort: een vakantiepark naast Plopsaland De Panne.

K3 Rollerskater

Plopsaland De Panne heropent de deuren vanaf zondag 7 april 2019. Tot dan kunnen bezoekers dagelijks terecht in Plopsaqua, het waterpark naast Plopsaland, en in Mayaland Indoor dat tijdens de weekends geopend is. Ondertussen wordt er in het park gewerkt aan de K3 Rollerskater en Dino Splash. Een overzicht van andere nieuwigheden is hieronder te vinden.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Kasteelplein

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw hotel in Plopsaland De Panne gaat de hoogte in

24 december 2018

Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

7 januari 2019

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details