Bouw houten achtbaan Plopsaland De Panne gaat de hoogte in

Gepubliceerd op 26/11/2015 om 19:16

Vandaag is een belangrijke dag op de werf van de houten achtbaan in Plopsaland De Panne. Vanmiddag werden de eerste stukken hout in elkaar gezet.

Eind augustus kregen we de eerste tekening te zien van de nieuwe houten achtbaan die Plopsaland De Panne volgende zomer zal openen. Vanaf vandaag zal de tekening stilaan in realiteit worden omgezet.

Een bouwteam van het Amerikaanse Great Coasters International arriveerde onlangs in De Panne en is vandaag begonnen met het in elkaar zetten van de houten balken. En er wordt goed doorgewerkt, want het eerste achtbaandeel staat reeds recht. Alle delen zullen overigens ter plaatse in elkaar worden gezet. In totaal zal er 25 km hout in de achtbaan verwerkt worden.

De baan zal zich uitstrekken van De Boomstammetjes tot De Vleermuis. Daarvoor werden reeds heel wat bomen gekapt. Er zal ook een deel van de parking moeten worden afgestaan. Ter compensatie komen er elders wel een aantal parkeerplaatsen bij.


CEO Steve Van den Kerkhof bij de ladingen hout

Tijdens het belangrijke moment vanmiddag namen Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, en Luc Van der Biest, Constructions and Investments Director, de tijd om de werf te inspecteren.

De houten achtbaan, die voorlopig nog naamloos is, zal in de zomer van 2016 openen zonder thematisatie. Vanaf april 2017 zal ook Heidiland, het themagebied rond de attractie, afgewerkt zijn. Aan het project hangt een prijskaartje van 5 miljoen euro.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Kerst met Ketnet in Plopsaland De Panne

29 december 2013

20% meer bezoekers voor Plopsaland De Panne

18 april 2017

Foto-update uit Plopsaland De Panne (28 juli 2017)

28 juli 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020