Bouw Majaland Kownaty live te volgen via webcam

Gepubliceerd op 09/01/2017 om 17:53

Eind vorig jaar werd de eerste steen van Majaland Kownaty gelegd en ging de bouw officieel van start. Die bouw kan je live volgen via een webcam die de hele dag en nacht op de werf gericht staat.

Sinds de eerste steen van Majaland Kownaty gelegd werd in oktober vorig jaar, is er al heel wat gebeurd op de werf van het toekomstige indoorpark. Op dit moment staan er al een 50-tal betonnen palen voor de indoorhal recht. Dat blijkt uit beelden van een live webcam.

De webcam stuurt sinds 20 oktober 2016 – twee dagen voor de eerste steen gelegd werd – iedere vier seconden een nieuw beeld door. De eerste betonnen paal werd op 13 december rechtgezet door een kraan. Op het einde van die dag stonden er al zes op hun plaats. Een kleine week later werd begonnen met het metselen van een muurtje tussen de palen. Daarmee is men nu nog steeds bezig.

Op 3 januari werden buiten de toekomstige hal nog een aantal kleinere betonnen palen neergezet. Die zullen waarschijnlijk dienen als backstageruimte voor het theater en restaurant.

Je kan de bouw live volgen via de webcam op de site van CFE Polska, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van de indoorhal van Majaland. Op die website kan je ook onze reportage waarin we vooruitblikken op Majaland Kownaty vinden, mét Poolse ondertiteling. De originele versie is hier te bekijken.

Majaland Kownaty wordt een overdekt themapark met een outdoorgedeelte van in totaal 10 hectare groot. Er komen attracties en themagebieden rond Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Samen met nog een tweede, toekomstige pretpark, een winkel- en restaurantgebied, een bungalowpark én hotels zal het deel uitmaken van Holiday Park Kownaty.

Het Poolse Majaland moet dit jaar nog de deuren openen. Vanaf december 2017 zal het park het hele jaar door open zijn. Er worden 300.000 bezoekers verwacht per jaar.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Majaland Kownaty maakt eerste evenement bekend

23 oktober 2018

Bouw houten achtbaan Majaland Kownaty gestart

1 oktober 2018

Pools Plopsa-park Majaland Kownaty officieel geopend met groot feest

30 september 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020