Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

Gepubliceerd op 19/09/2018 om 20:25

In Plopsaland De Panne lijkt de bouw van het Plopsa Hotel van start te zijn gegaan. Onlangs verschenen enkele opvallende bouwmachines op de werf van het drie verdiepingen tellende hotel.

Plopsaland De Panne lijkt onlangs te zijn begonnen met de bouw van het langverwachte Plopsa Hotel. Een machine is er gestart met het boren van betonnen palen in de grond, ter voorbereiding van de ondergrondse parkeerplaats van het hotel. Dat bevestigt de woordvoerster van Plopsa in gesprek met Plopsa Fans. Binnen enkele weken starten ook de eerste graafwerken.

Het Plopsa Hotel zal vlak naast de ingang van Plopsaland De Panne gelegen zijn, tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan. Daar werden in januari al de eerste markeringen gespot. Een deel van het hotel wordt bovenop het onthaal van het naastgelegen waterpark Plopsaqua gebouwd, dat meteen ook een vernieuwde ingang krijgt. Bezoekers van het waterpark wandelen straks onder het hotel door in een gang vol rotsen naar de ingang.

Lees ook: In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

In mei raakte bekend dat het Plopsa Hotel zal bestaan uit 117 kamers, een restaurant en een bar. Het hoofdgebouw – waarin zich ook de ingang bevindt – krijgt een belle-époque-stijl langs de buitenkant en een theaterthema binnenin. Hotelgasten betreden het ‘theater’ via de artiesteningang en komen na het inchecken in de zaal terecht. De twee zijvleugels zitten verstopt achter typische Plopsa-geveltjes. Het hotel zal met vier vergaderzalen ook mogelijkheden bieden voor bedrijven.

Plopsa investeert de komende jaren 50 miljoen euro in overnachtingsmogelijkheden. Het Plopsa Hotel is een investering van 20 miljoen, de verbouwing van de in 2017 overgenomen camping zal zo’n 30 miljoen kosten. Tegen 2020 zouden er 1000 mensen moeten kunnen blijven overnachten in Plopsaland De Panne.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

8 oktober 2019

Een blik op de werf van het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne

5 november 2019

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

23 december 2019

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien