Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

Gepubliceerd op 19/09/2018 om 20:25

In Plopsaland De Panne lijkt de bouw van het Plopsa Hotel van start te zijn gegaan. Onlangs verschenen enkele opvallende bouwmachines op de werf van het drie verdiepingen tellende hotel.

Plopsaland De Panne lijkt onlangs te zijn begonnen met de bouw van het langverwachte Plopsa Hotel. Een machine is er gestart met het boren van betonnen palen in de grond, ter voorbereiding van de ondergrondse parkeerplaats van het hotel. Dat bevestigt de woordvoerster van Plopsa in gesprek met Plopsa Fans. Binnen enkele weken starten ook de eerste graafwerken.

Het Plopsa Hotel zal vlak naast de ingang van Plopsaland De Panne gelegen zijn, tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan. Daar werden in januari al de eerste markeringen gespot. Een deel van het hotel wordt bovenop het onthaal van het naastgelegen waterpark Plopsaqua gebouwd, dat meteen ook een vernieuwde ingang krijgt. Bezoekers van het waterpark wandelen straks onder het hotel door in een gang vol rotsen naar de ingang.

Lees ook: In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

In mei raakte bekend dat het Plopsa Hotel zal bestaan uit 117 kamers, een restaurant en een bar. Het hoofdgebouw – waarin zich ook de ingang bevindt – krijgt een belle-époque-stijl langs de buitenkant en een theaterthema binnenin. Hotelgasten betreden het ’theater’ via de artiesteningang en komen na het inchecken in de zaal terecht. De twee zijvleugels zitten verstopt achter typische Plopsa-geveltjes. Het hotel zal met vier vergaderzalen ook mogelijkheden bieden voor bedrijven.

Plopsa investeert de komende jaren 50 miljoen euro in overnachtingsmogelijkheden. Het Plopsa Hotel is een investering van 20 miljoen, de verbouwing van de in 2017 overgenomen camping zal zo’n 30 miljoen kosten. Tegen 2020 zouden er 1000 mensen moeten kunnen blijven overnachten in Plopsaland De Panne.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa Hotel krijgt theaterthema, eerste tekeningen vrijgegeven

15 juni 2016

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

19 mei 2018

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien