Bouw Plopsaqua bereikt hoogste punt met plaatsing SkyBox

Gepubliceerd op 22/04/2014 om 16:59

Deze morgen werd met de plaatsing van de SkyBox, het lanceerplatform van de glijbaan SuperLoop, het hoogste punt bereikt bij de bouw van Plopsaqua. De plaatsing werd bijgewoond door onder andere algemeen directeur Steve Van den Kerkhof, Studio 100-baas Gert Verhulst en Ann Vanheste, burgemeester van De Panne.

Vandaag bereikten de werken aan Plopsaqua, het nieuwe zwemparadijs van Plopsaland De Panne, hun hoogste punt. Het lanceerplatform van de glijbaan SuperLoop is het hoogste punt van het zwembad. De waterglijbaan is uniek voor België: zwemmers vallen, na het openklappen van een luik, loodrecht naar beneden in de glijbaan.

Na de plaatsing van de zogenaamde SkyBox plaatsten Studio 100-baas Gert Verhulst, algemeen directeur van Plopsa Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste van De Panne hun handafdruk in een betonnen tegel van het nieuwe zwemparadijs.

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa:
De tegel zal vanaf april 2015 te bewonderen zijn in de inkomhal van Plopsaqua. We doen er alles aan om het zwemparadijs dan af te hebben. Daarvoor werken we samen met regionale aannemers en bedrijven. We hebben het volste vertrouwen in een goede samenwerking.


Ann Vanheste, Gert Verhulst en Steve Van den Kerkhof (foto: Plopsa)

In april 2015 opent het zwemcomplex van 4000 vierkante meter in Plopsaland De Panne. Het zwemparadijs wordt gethematiseerd naar de wereld van Wickie de viking. Het decor zal een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeelden. Naast een 25-meterbad met vier banen komt er een ruim speelgedeelte met vier verschillende zwembaden en zes glijbanen. Daarnaast zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. Er wordt gewerkt met verschillende geluids- en lichteffecten om de bezoeker een totaalbeleving te bieden. Zo wordt onweer nagebootst en kan men in een grot op groot scherm van de avonturen van Wickie de Viking genieten. Ook in de glijbanen worden verschillende effecten voorzien.

De officiële opening van Plopsaqua staat gepland voor vrijdag 3 april 2015, daags voor de start van de paasvakantie. Plopsa telt 16 miljoen euro neer voor dit subtropisch zwemparadijs.

Nieuwtjes
Zoals we enkele dagen geleden al meldden, zou er deze week een nieuw doek boven de ingang van Plopsaland De Panne gehangen worden. Deze ochtend is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met de plaatsing van het doek. Ondertussen hangt het doek al volledig op de goede plaats.

Foto’s

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   

Video


Gerelateerd nieuws

Plopsa-parken tevreden over paasvakantie

13 april 2012

Kustseniorenfestival brengt artiesten naar Plopsaland

14 januari 2013

Opent Plopsaland De Panne een houten achtbaan?

25 augustus 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020