Bouw Sky Fly in Holiday Park nu echt begonnen

Gepubliceerd op 17/06/2015 om 14:26

In Holiday Park is vandaag de nieuwe attractie Sky Fly toegekomen. Het park laat er geen gras over groeien, want het eerste deel van de attractie staat reeds op zijn plaats.

Nadat afgelopen winter de eerste voorbereidingen (omheining en operatorhuisje) getroffen werden, kwam vandaag de eigenlijke attractie toe. Sky Fly, een attractie van het gelijknamige type van Duitse attractiebouwer Gerstlauer, is een ‘draaimolen’ waarin bezoekers plaatsnemen in een vliegtuigje dat ze zelf kunnen bewegen.

De opbouw van de attractie is vandaag gestart. De attractie werd al gedeeltelijk opgebouwd op de terreinen van Gerstlauer in Duitsland en in verschillende delen in meerdere zware transporten richting Holiday Park vervoerd. Daar heeft een 90 ton zware kraan het middenstuk van de attractie reeds op z’n plaats gezet. Daarop zal later een 30 meter lange arm met 12 ‘vliegtuigjes’ bevestigd worden.

Luc Van der Biest, Construction Director Plopsa:
Het is bijzonder dat de attractie bij de bouwer werd opgebouwd en getest. Zo is de bouwtijd in het park zelf korter en kunnen we onze bezoekers zeer binnenkort van de attractie laten genieten.

De attractie zal vanaf 1 juli geopend zijn voor het publiek. Voor het bouwteam en het investeringsteam van de Plopsa Group wachten dus nog enkele spannende weken.


parkmanager Bernd Beitz bekijkt het bouwplan (foto: Plopsa/Holiday Park)

Bernd Beitz, parkmanager Holiday Park:
Vandaag gaven we het startsein voor de bouw van de nieuwe attractie. Binnen twee weken al zullen de eerste passagiers kunnen plaatsnemen in de attractie. Misschien breekt een bezoeker dan wel een record van het meeste aantal keren overkop…

De attractie opent komende zomer en zal in de winter, samen met het gebied er rond, gethematiseerd worden tot vliegveld. Enkele conceptfoto’s daarvan, vind je in het dossier van Sky Fly. Het gethematiseerde plein zal dan vanaf 2016 open zijn.

Bron: persbericht Holiday Park

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Holiday Park pakt dit jaar uit met Sky Fly

8 februari 2015

Holiday Park waarschuwt bezoekers voor winterweer

26 maart 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020